7 citate pline de ADEVĂR, rămase moștenire de la Umberto Eco

Îţi propunem câteva citate celebre pe care ni le-a lăsat moștenire regretatul scriitor italian, Umberto Eco.

1. Poți fi o persoană cultă și dacă citești zece cărți, și dacă citești de zece ori aceeași carte. Ar trebui să se deranjeze cei care în general nu citesc. Dar anume ei sunt singurii care nu se deranjează.

Advertisement

2. Ne-am învățat să-i urâm pe străini, dar și mai mult îi urâm pe cei apropiați. Iar dacă străinul ne va ajuta să-i facem un rău celui apropiat, să-i dea Dumnezeu sănătate.

Advertisement

3. Eu știu că nu trebuie să spui ”negru”, sau în loc de ”orb” să spui ”slab văzător”. Dar, oricum negrul nu devine alb, iar orbul așa cum nu a văzut, nu vede.

4. Dacă cineva te atacă cu cuțitul, probabil ai dreptul să-i răspunzi cu o lovitură de pumn. Dar dacă ești Superman și știi că această lovitură va avea urmări grave pentru restul lumii, ar trebui să te gândești înainte de a o face. Mai ales că atacatorul ar putea să-şi dorească anume asta. Iar tu nu trebuie să-i permiți.

5. Noi am vrut prea mult, iar acum nu ne mai putem opri din a mai vrea.

6. Tragedia sinucigașului este că de obicei, când sare pe geam, ajungând la etajele 6-7 se gândește ”Ah, de-aș mai avea o șansă”. Dar nimeni nu mai are o șansă. Buf!

7. Am scris romanul pentru că așa am vrut. Cred că e un motiv suficient ca să te așezi și să scrii.

sursa: eustiu.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.