7 exerciții ușoare pentru a scăpa de durerile de gat, spate și brate

Dacă vă petreceți cea mai mare parte a zilei de lucru pe un computer și apoi vă petreceți serile derulând pe lucrurile de pe telefon, gâtul, spatele și durerea brațului poate deveni o problemă constantă. Un stil de viață sedentar afectează mult sănătatea dvs.: mușchii pot deveni rigizi, puteți suferi amorțeală si senzațiile de furnicături pot apărea în mod regulat.

Advertisement

Am ales câteva exerciții simple care pot ameliora durerea și rigiditatea gâtului, a spatelui și a brațelor.

Advertisement

Gât și umeri

Lucrul la un computer sau chiar la distanțe lungi provoacă tensiune la nivelul gâtului și al umerilor. Rezultatul – durere în mușchi, tendoane și oase. Aceasta este o problemă cu adevărat serioasă: în ultimul an în Marea Britanie, 30 de milioane de persoane au probleme din cauza durerii la nivelul gâtului.

Aceste probleme pot fi evitate doar prin efectuarea unor exerciții simple.

Intinderea gâtului și a umerilor. Sprijiniti-vă de o ușă cu o mână, coborâți-vă capul și încercați să ajungeți la celălalt umăr cu bărbia, apoi reveniți la pozitia initiala. Faceți 10 repetări. Nu încercați prea tare: ar trebui să simțiți o căldură plăcută în mușchi. Apoi repetați cu celălalt braț.

Ameliorarea durerii și a tensiunii. Asezați-vă langa un perete, astfel încât partea din spate a gâtului să atingă peretele, iar călcâiele dvs. sa fie la 3 centimetri distanță de perete. Relaxati umerii. Ridicati bratele in laterale și repetati de 10 ori. Bratele ar trebui să atingă peretele în timpul acestui exercițiu.

Incheieturi

Poziționarea incorectă a tastaturii și a mouse-ului și obișnuința de a ține in mana un telefon inteligent tot timpul pot duce la furnicături și durere la încheietura mâinii.

Dacă ignorați aceste simptome și aceste senzații neplăcute, s-ar putea să ajungeți la sindromul de tunel carpian. Dar există exerciții pe care le puteți face pentru a ușura tensiunea și pentru a preveni această boală înainte de a începe.

Când vă aflați la birou. Veți avea nevoie de 2 bile pentru mâini și un burete. Utilizați buretele și bilele în timpul zilei de lucru. Acest exercițiu va ajuta articulațiile să devină mai puternice.

Încălzire pentru încheietura mâinii. Luați-vă încheietura mâinii și faceți 10 mișcări rotunde cu ea, trasând cercuri cu mâna, păstrând în același timp brațul stabil. Repetați si cu cealaltă mână.

Îndepărtarea degetului. Începeți prin a conecta degetul arătător pe mâna dreaptă cu degetul arătător de pe mâna stângă și trageți. Faceți același lucru pentru toate degetele de pe ambele mâini.

Spatele și fesele inferioare

Durerea la nivelul spatelui inferior și greutatea în picioare nu înseamnă că îmbătrânești. Poate că aveți un stil de viață sedentar și puțin până la nici o activitate fizică. Statul pe scaun timp de mai multe ore poate duce la sciatică – o condiție în care nervul dumneavoastră sciatic, care curge de la șolduri până la picioare, este iritat.

Medicii spun că un stil de viață sedentar poate duce chiar la dezvoltarea celulitei. Pentru a evita dezvoltarea unei probleme grave sau a unui rezultat cosmetic negativ, puteți face exerciții simple de întindere. Acestea vă vor îmbunătăți circulația sângelui și vă vor face să vă simțiți sănătoși și frumoși.

Exercițiu pentru birou. Așezați-vă pe marginea scaunului și întindeți-l cu un picior înainte. Îndoiți încet corpul spre picior. Nu exagerați: nu trebuie să simțiți durere sau tensiune. Faceți 5-10 repetări și repetați cu ambele picioare.

Acest exercițiu de întindere vă va ajuta să ușurați tensiunea în partea inferioară a spatelui și a feselor.

Exercițiu pentru acasă. Intindeti-va pe spate și puneți o pernă sau o pătură sub gât. Îndoiți genunchiul drept și puneți glezna stângă pe ea. Piciorul stâng trebuie să fie chiar deasupra genunchiului piciorului drept.

Împingeți-vă mâinile în spatele coapsei drepte și trageți. Dacă nu vă puteți pune mâinile în jurul coapselor, folosiți un prosop. Nu ridicați fesele și încercați să rămâneți în această poziție timp de 20-30 de secunde. Faceți două repetări și apoi treceți la celălalt picior.

Sursa: tocmaiamaflat.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.