AccuWeather avertizează: ”VIN TORNADELE!”.

Meteorologii de la AccuWeather au emis un avertisment de vreme rea in unele parti din Europa de Est si din Peninsula Balcanica, inclusiv in Romania.

Advertisement

Potrivit specialistilor, in aceasta saptamana sunt asteptate cateva zile de furtuni puternice insotite de fulgere si ploi torentiale. Astfel, sunt asteptate cateva zile de furtuni cu trasnete si ploi din nordul Greciei spre Polonia, Belarus si vestul Ucrainei.

Advertisement

Vremea cea mai rea urmeaza sa afecteze insa Serbia, vestul Romaniei, Ungaria, estul Slovaciei si sud-vestul Ucrainei. Din cauza cantitatilor mari de precipitatii exista riscul aparitiei inundatiilor, iar rafalele puternice de vant pot duce la intreruperi ale alimentarii cu energie electrica.

Cele mai puternice furtuni vor fi capabile sa produca grindina si chiar tornade. “Cea mai mare amenintare va fi dupa-amiaza si seara. Cel mai mare risc pentru tornade se va extinde din nord-estul Serbiei pana regiunea de frontiera a Ungariei si Romaniei”, a spus  meteorologul Tyles Roys. Potrivit acestuia, orasele cele mai afectate vor fi Belgradul, Timisoara si Budapesta, scrie national.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.