Acesta este cel mai lung pod maritim din lume

Cea mai lungă punte de trecere a marii din lume a fost deschisă. Podul leagă China continentală de Hong Kong și are 55 de kilometri. Constructia a costat 20 de miliarde de dolari și a durat nouă ani, reducând timpul de călătorie între cele trei puncte de-a lungul Deltei Pearl River – Hong Kong, Zhuhai și Macao – de la 3 ore la 30 de minute.

Advertisement

Este în mod oficial cunoscut sub numele de podul Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge, iar structura este formată din trei poduri suspendate prin cablu, un tunel submarin și patru insule artificiale. Podul a fost proiectat pentru a rezista cutremurelor, taifunurilor și rulajelor de vase.

Advertisement

Insulele artificiale au fost construite în ape de mică adâncime și se ridică la nivelul podului; două dintre insule sunt folosite ca intrări și ieșiri pentru un tunel de 6.7 kilometri, prin care șoferii pot călători pe sub una dintre cele mai aglomerate rute de transport maritime din lume.

În timp ce podul facilitează călătoria unora, acesta este o bariera pentru alții. Proprietarii de automobile din Hong Kong au nevoie de permise speciale pentru a traversa sau sunt nevoiti să ia un autobuz de transfer cu plată.

În 1997, Hong Kong – fostul teritoriu britanic – a devenit o regiune administrativă specială a Republicii Populare Chineze. China a fost de acord să permită Hong Kong-ului un grad ridicat de autonomie în sistemele sale economice și sociale timp de 50 de ani de la data transferului. În mod similar, în 1999, Macao – una dintre cele mai vechi coloni portugheze – a fost predată Chinei, cu promisiunea că modul său economic și social să rămână același timp de 50 de ani. Podul care leagă aceste două teritorii de China continentală ar putea avea un impact amplu în viitor, atât din punct de vedere politic, cât și din punct de vedere cultural

Sursa: atlas-geografic.net

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.