Ai dureri de urechi? Iată cum scapi de ele doar într-un minut. Picăturile care te ajută cu adevărat

ulei1-810x540


Cerumenul este o substanță ceroasă galbenă secretată de glandele canalului auditiv extern al urechii, care acționează ca un antiseptic natural și ajută la eliminarea celulelor epiteliale moarte din ureche. O parte din cerumen este eliminată un urma mestecatului sau căscatului, iar o parte rămâne în interior.

Advertisement

Obiceiul de a curăța urechile cu bețișoarele de bumbac poate duce la formarea dopurilor de ceară. De asemenea, printr-o mișcare neglijentă riscăm să deteriorăm timpanul.

Advertisement

Din cauza acumulării excesive de cerumen în ureche poate apărea o senzație de înfundare, scăderea auzului, durere acută în ureche, dureri de cap și amețeli.

Cum să scăpăm de durerile de urechi

Picăturile pentru urechi preparate în condiții casnice ne ajută să curățăm urechea într-un mod sigur, să înmuiem dopul de ceară și să scăpăm de dureri.

Amestecăm oțet de mere și alcool în părți egale. Picurăm 3 picături cu ajutorul unei pipete în urechea bolnavă și înclinăm capul pe o parte. După picurare tragem ușor de lobul urechii, astfel soluția va unge mai bine peretele canalului urechii. Peste 1 minut, revenim la poziția inițială – ceara înmuiată va curge din ureche. Ștergem urechea cu un prosop de hârtie.

Pe lângă faptul că aceste picături ne va ajuta să scăpăm de ceara acumulată, oțetul va crea un mediu acid în ureche, care va distruge ciupercile și bacteriile, iar alcoolul va usca locurile inflamate.

În cazul apariției oricărei probleme cu urechile, consultați un medic ORL pentru a exclude posibilitatea unei otite acute.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

sursa: Sănătoşi.com

 


Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.