Arheologii cred că au rezolvat o ENIGMĂ a istoriei. A fost descoperit mormântul lui Ginghis Han?!

foto: https://www.happymed.tv

Unul din două sute de locuitori ai lumii poate fi un urmaş al lui Ginghis Han, sângerosul conducător al mongolilor, care a murit între 1215 şi 1235, nu se ştie exact data, având foarte mulţi urmaşi, notează publicaţia World news daily report.

Muncitorii, angajați în construcția de drumuri în apropierea râului Onon din Mongolia, provincia Khentii, au descoperit o groapă comună, care conține rămășițele a zeci de cadavre umane, aflate pe o mare structură rudimentară de piatră. Au fost chemaţi urgent experții legiști și arheologi. După cercetări amănunţite au ajuns la concluzia că acesta e posibil a fi mormântul imperial al temutului lider mongol. L-au datat în secolul Xll.

Advertisement

Oamenii de ştiinţă cred că ar fi al lui  a Ginghis han.  Echipa de cercetători ai Universităţii din Beijing a ajuns la concluzia că numeroasele schelete îngropate în partea de sus a structurii au fost cel mai probabil sclavii care l-au construit și care au fost apoi ucişi pentru a se păstra secretul locaţiei. Rămășițele a doisprezece cai au fost găsite, de asemenea, în mormânt, sacrificaţi, cu siguranță, pentru a-l însoți pe Marele han în lumea cealaltă.

Advertisement
genghis3

foto: https://www.happymed.tv

Mormântul este grav deteriorat. El a fost descoperit sub albia râului Onon, mutată în secolul XVlll. În groapă s-au descoperit rămășițele unui bărbat înalt și a șaisprezece schelete de sex feminin, identificate printre sute de monezi de aur și de argint, alte  artefacte și mii de monede. Se presupune că femeile au fost soțiile și concubinele liderului, ucise pentru a-l însoți pe dictatorul militar în viața de apoi.

Cantitatea de comori, numărul de animale sacrificate și numărul mare de schelete umane i-au făcut pe arheologi să considere că situl a fost cu siguranță locul de înmormântare a unui mare dictator militar mongol. După realizarea unui set extins de teste și analize au putut să confirme că trupul aparținea unui bărbat cu vârsta cuprinsă între 60 și 75 de ani, care a murit între 1215 și 1235 AD. Atât vârsta, data, locația și opulența mormântului par să confirme că mormântul ar aparține lui Ginghis Han.

sursa: happymed.tv

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.