Armă cibernetică SECRETĂ împotriva hackerilor ruşi, dezvoltată de SUA

SUA au dezvoltat o armă cibernetică secretă ca răspuns la atacurile hacker-ilor din Rusia. Proiectul a fost initiat de fostul președinte american, Barack Obama, scrie The Washington Post astazi, 23 iunie, scrie paginaderusia.ro.

Advertisement

Conform publicației, este vorba despre realizarea unui soft secret, care identifica vulnerabilitățile în infrastructura electronica a Rusiei și introduce  în rețeaua rusa unele „implanturi“, care la momentul potrivit să dezactiveze sistemele.

Advertisement

Dezvoltarea de „implanturi“ a fost pusă în sarcina Agenției Naționale de Securitate din SUA (NSA). Se presupune sa guvernul Statelor Unite va fi în măsură să le activeze în cazul unei noi agresiuni din partea Rusiei, inclusiv în cazul unor viitoare atacuri ale hackerilor.

Operațiunea se află într-un stadiu incipient. Agențiile însărcinate cu evaluarea softului îl găsesc „cu risc de a fi incontrolabil“, dar au ajuns la concluzia că, în anumite condiții, utilizarea lui poate fi un răspuns proporțional la agresiunea rusă.

Decizia de a utiliza programul va trebui să fie luata de succesorul lui Obama, presedintele Donald Trump.

Ancheta publicatiei face trimitere și la alte măsuri luate de administrația Barack Obama ca răspuns la atacurile hackerilor efectuate la ordinul Kremlinului.

Potrivit The Washington Post, în august 2016, directorul CIA a transmis Casei Albe un raport secret, în care se menționa expres că atacurile cibernetice au fost efectuate la ordinul lui Vladimir Putin personal. Scopul spargerilor era încercarea de a preveni victoria lui Hillary Clinton în alegerile prezidențiale. Ca răspuns, Obama a anunțat în decembrie 2016 noi sancțiuni împotriva Rusiei și a expulzat din Statele Unite ale Americii 35 de diplomați ruși.

De asemenea, Obama a declarat că Statele Unite „vor lua și alte masuri de raspuns, la libera sa alegere“. Se presupunea ca ar fi vorba despre o serie de atacuri cibernetice, la care Kremlinul sa poata identifica ușor sursa. Scopul era sa demonstreze Rusiei capacitatile cibernetce ale SUA.

sursa: mesaj.md

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.