Așa a început… Transilvania SE RUPE DE Romania la Parlamentul European!

harta

Eurodeputații PSD Victor Negrescu și Emilian Pavel lansează la Bruxelles Delegația Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului – proiect care va asigura reprezentare directă la nivelul Uniunii Europene a zonei de vest a României. Delegația va promova valorile culturale și oportunitățile economice prin evenimente periodice, după modelul folosit de landurile din Germania.

Advertisement

Lansarea va avea loc pe 25 aprilie în cadrul festivalului organizat de comunitatea românească din Belgia, aflat la a 10-a ediție, intitulat „Festivalul Primăvara Românească la Bruxelles” și având tematica „Din Transilvania, Crișana, Banat și Maramureș în inima Europei”. La festival vor lua parte artiști, artizani, jurnaliști, oficialități din toată zona și oameni de cultur, se arat intr-un comunicat de presa.

Advertisement

„Zona de Vest a României are un potențial cultural, turistic și economic care trebuie fructificat. O reprezentare directă pe lângă Uniunea Europeană va permite acestor regiuni să fie mai bine cunoscute de către instituțiile europene și va crea premisele pentru o mai bună promovare, dar și fructificare a oportunităților oferite de apartenența la Uniunea Europeană. Un exemplu de astfel de oportunități sunt fondurile europene, o parte dintre acestea fiind accesibile direct de la Bruxelles. De altfel, în acest sens am lansat deja portalul GranturiEuropene.ro, care îi ghidează pe cei interesați către obținerea acestor finanțări.

Alături de colegul Emilian Pavel am inițiat acest proiect, însă nu suntem singurii susținători din partea României. Ne dorim o largă susținere și îi invităm pe toți cei preocupați de interesele zonei să se alăture proiectului”, a subliniat europarlamentarul Victor Negrescu.

„Rolul regiunilor la nivelul UE este unul din ce în ce mai important, iar noi credem că regiunea noastră trebuie să fie bine reprezentată la Bruxelles. Regiunile trebuie să mențină un contact permanent cu instituțiile europene, trebuie sa fie în mod esențial proactive, să se promoveze, să atragă investiții și să creeze bunăstare. Printr-un proces permanent de informare vor crește automat și șansele regiunii noastre de a atrage fonduri europene direct de la Bruxelles. Ne dorim mult acest lucru”, a afirmat în context eurodeputatul Emilian Pavel.

Cei doi inițiatori susțin că, după modelul regiunilor din Spania, al provinciilor din Polonia sau al landurilor din Germania care au o reprezentare directă la nivelul instituțiilor europene, la fel și nou înființata Delegație își propune să promoveze oportunitățile oferite de zona Transilvaniei, Crișanei, Banatului și Maramureșului.

Delegația va organiza periodic la Bruxelles, considerată adesea „capitala Europei”, evenimente și conferințe în cadrul instituțiilor europene, va promova brand-uri locale și va susține inițiative locale în domeniul cultural, turistic sau economic. Potrivit inițiatorului Victor Negrescu, un prim brand local este „Ambasada Țării Moților”, care va urmări popularizarea acestei regiuni din centrul Munţilor Apuseni.

Sursa: stiripesurse.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

4 răspunsuri

 1. Macicasan Cristina spune:

  Pe langă celălalte strategii de ştergere a poporului român este fârmiţarea acestuia in regiuni, pentru a fi ma uşor de manipulat, controlat, furat. De aceea se induc subtil in conştiinţă mesaje pregătitoare, învrăjbiri, ca şi cum dezbinarea ar fi firescă. Pentru ca ÎMPREUNĂ SÎNTEM PUTERNICI, singuri sîntem slabi.
  Fiecare va culege ce seamănă, sa ţinem seama de acest aspect veşnic,… să semănăm valorile înălţătoare a Omului!

 2. Hidos dorina spune:

  Dar cine e de acord si cine le da voie? Eu sunt ardeleanca si nu vreau asa ceva. Vreau sa fie promovata toata Romania, nu pe bucati.

 3. Cupsa vasile spune:

  Se face orice ca sa fim cat mai dezbinati si totul spre „binele nostru”,dupa ce vom fi impartiti atuci vom constata raul facut dar va fi prea tarziu !

 4. Nina spune:

  Nu e adevarat ca suntem dezbinati, Romania e toata in Piata Victoriei, la Cotroceni sunt hotii si borfasii – cei care ii sustin (contracost) pe hotii de la putere, terminati cu chestia asta ca tara e rupta in doua acolo sunt 300 de oameni iar dincolo sute de mii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.