Balta Vrăjitoarelor- poarta către un alt tărâm, un loc bântuit de duhuri necurate

balta-vrajitoarelor

În apropierea Capitalei se află un loc misterios despre care oamenii din zonă spun că este blestemat. Este vorba despre Balta Vrăjitoarelor din inima Pădurii Boldu-Creţeasca.

Advertisement

La prima vedere, Pădurea Boldu-Creţeasca pare o pădure ca oricare alta. Aici se află un petic de apă despre care circulă numeroase legende și povești înfiorătoare. Localnicii din satul  Boldești averizează pe oricine se încumetă să se aventureze prin pădure: Balta Vrăjitoarelor este blestemată!

Advertisement

Se spune că aceasta este bântuită de spirite necurate din alte lumi.  De altfel, aici ar fi avut loc și numeroase fenomene stranii.Nu puțini au fost cei care au povestit că au văzut, în apropierea Bălții Vrăjitoarelor, fulgere și furtuni iscate din senin.

Localnicii vorbesc și despre un alt episod straniu care ar fi avut loc aici prin anii ’90. În apropiere funcționa baza de echitație și cascadorie Dracula, iar în timpul unor filmări, chiar în toiul verii, ar fi început să ningă pe o suprafață de doar câțiva metri pătrați, fix în momentul în care un cascador a pus un coif pe capul manechinului care-l reprezenta pe Vlad Țepeș. Potrivit unei alte legende, aici ar fi fost decapitat domnitorul, iar spiritul acestuia încă mai bântuie zona.

Vlad Tepes

Balta Vrăjitoarelor nu ar avea fund, sunt de părere oamenii din Boldești, astfel că orice obiect aruncat în apă dispare pentru totdeauna. Așa s-a întâmplat și în 1977 când, după marele cutremur, autoritățile au aruncat aici tone de moloz de la clădirile dărâmate, iar balta le-a „înghițit” numaidecât. În realitate balta are o adâncime de 1,5 m.

O veche legendă spune că animalele care pasc în apropierea bălții rămân sterpe. Există voci care susțin că aici veneau, în perioada comunismului, multe femei care încercau să scape de sarcini nedorite, stând cu picioarele în apă. Acest loc a devenit extrem de cunoscut  în rândul vrăjitoarelor. Se spune că în preajma nopții de Sfântul Andrei  se deschid porțile spre alte tărâmuri.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.