Băutură energizantă naturală contra asteniei de primăvară

smoothie-fructe-legume-640x360

Acest smoothie verde este leacul garantat pentru astenia de primavara! In plus este o băutură delicioasă, apetisantă și sănătoasă, care ne pune corpul obosit de iarnă în acord cu spiritul primăverii.

Advertisement

Ingrediente necesare:

Advertisement
  • 1-2 lingurițe de „supliment“: pentru echilibrare, băutura are nevoie de puțină grăsime. Astfel se asimilează mai bine o serie întreagă de vitamine (A, D, E & K). Este recomandat să aducem o grăsime „bună“ – din nuci, migdale sau semințe de in. Mai poți pune semințe de chia, considerate un „superaliment“ (ajută la slăbit, la scăderea colesterolului, conțin calciu etc.).
  • 1 cană de fructe: bananele aduc dulceață și consistență cremoasă, fructele de pădure suplimentează băutura cu antioxidanți. Se mai pot adăuga boabe de strugure, mango, mere sau pere. Atenție: ca băutura să rămână „verde“, trebuie folosită o cantitate de verdeață de două ori mai mare decât de fructe.
  • 2-3 căni cu verdețuri: aici există o singură regulă: să fie bine spălate! În rest trebuie doar să ne imaginăm sau să verificăm care frunze dau băuturii gustul cel mai bun. Spanacul este ideal, deoarece se potrivește în cele mai multe amestecuri. La fel de bune sunt și castravetele sau rucola. Se pot folosi și frunze de gulie, sfeclă etc.

1 cană cu lichid: apa este cea mai neutră alegere, desigur, dar se pot folosi și apa de cocos, laptele de migdale sau de soia (neîndulcite). Se începe întotdeauna cu o cantitate mai mică, apoi se adaugă lichid în funcție de consistența pe care o capătă băutura.

Bea si rasfata-te! (Autor Silvana Patrascanu).

Articol relatat de portalul revistaioana.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.