Beneficiile aspirinei în îngrijirea copiilor

aspirina-pastile

Cine nu a folosit, măcar o dată-n viață, aspirina?! Însă banalul remediu împotriva răcelilor și a durerilor de cap are și alte utilizări mai puțin cunoscute, mai ales atunci când vine vorba de îngrijirea celor mici. Care sunt acestea, mai exact?

Advertisement

Recomandată în general copiilor peste 12 ani în tratarea răcelilor sau a altor afecțiuni, aspirina este un compus sintetic care are la bază salicilina, substanţa care se găsește în anumite plante, cum ar fi scoarţa de salcie albă. Dincolo însă de utilizarea ei obișnuită, aspirina poate juca roluri diverse în gospodăria noastră, de la curăţenie până la grădinărit sau chiar parte a reţetelor de înfrumuseţare. Iată ce poţi face cu câteva tablete atunci când vine vorba de îngrijirea copiilor:

Advertisement

1. Îndepărtează petele de transpiraţie

Copiii sunt într-o agitație continuă… aleargă, se joacă, merg cu bicicleta. Transpiră foarte mult, iar petele de transpirație se îndepărtează cu greu, mămicile cunosc cel mai bine acest aspect. Poți scăpa de astfel de urme dacă zdrobești două tablete de aspirină şi amesteci praful obţinut cu o jumătate de cană de apă caldă. Înmoaie partea pătată a articolului de îmbrăcăminte în soluţie şi o lași astfel 2-3 ore.

2. Calmează înţepăturilor de insecte

Pentru a reduce inflamaţia provocată de înţepăturile ţânţarilor sau albinelor, umezește pielea celui mic şi pune o aspirină pe înţepătură. Lasă câteva minute să acționeze, timp în care masezi ușor zona inflamată. În cazul în care prichindelul este alergic la înţepăturile de albine sau are probleme de respiraţie, urmate de dureri abdominale sau ameţeli, apelează de urgenţă la un medic.

3. Tratează bătăturile

Uneori, chiar și cei mici pot face bătături la picioare care se pot întări în timp. 5-6 tablete pisate de aspirină pot fi de mare ajutor, în acest caz. Cum? Prepară o pastă din aspirinele zdrobite amestecate cu câte o jumătate de linguriţă de suc de lămâie şi de apă. Aplică pasta pe zona afectată, apoi înfăşoară piciorul celui mic într-un prosop cald şi acoperă-l cu o pungă de plastic. După 10 minute, îndepărtează punga și prosopul și masează ușor zona afectată.

4. Ajută la îndepărtarea negilor

Se aplică o cantitate generoasă de aspirină pisată pe zonele cu probleme şi se acoperă cu un plasture. Se foloseşte zilnic, până când negul dispare.

5. Elimină mătreața

Mătreaţa apare la copii extrem de rar, dar, din fericire, se tratează cu uşurinţă și cu aspirină. Pisează 2 tablete şi apoi adăugă-le la cantitatea de şampon pe care o folosești de obicei. Lăsă amestecul să acţioneze 1-2 minute, apoi clătește bine şi spălă din nou cu şampon.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.