BOALA care îi AFECTEAZĂ pe cei care lucrează mult la calculator- ”Sindromul tunelului carpian”

sursa foto: dozadesanatate.ro

Persoanele trecute de 30 de ani, care lucrează foarte mult timp la calculator, pot dezvolta sindromul tunelului carpian, o afecţiune care se manifestă prin amorţirea degetelor şi chiar prin imposibilitatea de a mai ţine obiecte în mână.

Primul semn care ar trebui să vă trimită la medic pentru un control este amorţirea unei mâini, timp de câteva luni, constant. Medicul va pune diagnosticul în baza unei analize numită electromiografie.

Advertisement

El poate prescrie apoi gimnastică medicală şi medicamente antiinflamatoare. Dar, dacă nu cereţi ajutor la timp, boala se va agrava şi veţi începe să scăpaţi obiectele din mână. În acest stadiu al afecţiunii, nervii sunt afectaţi şi musculatura începe să se atrofieze.

Advertisement

Dacă pacientul a ajuns deja în această stare, singura soluţie este o intervenţie chirurgicală. În mod normal, recuperea este rapidă, dar dacă nervul a fost afectat o perioadă îndelungată, este posibil să fie nevoie de câteva luni pentru ca furnicăturile şi slăbiciunea musculară să dispară. Potrivit statisticilor, o persoană din 20 care lucrează frecvent la calculator poate să sufere de sindromul tunelului carpian.

sursa: rador.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.