”Buncărul Diavolului” din Minnesota, unul dintre cele mai înfricoșătoare locuri de pe planetă . Fenomene inexplicabile se produc aici

Este deja o certitudine faptul că pe Pământ există locuri și fenomene inexplicabile, ale căror mistere nici oamenii de știintă nu le pot dezvălui.

Advertisement

Unul dintre aceste locuri este Buncărul Diavolului din Minnesota, gaura care înghite în mod straniu jumătate dintr-un râu.

Advertisement

Situat la doar câteva mile sud de granița cu Canada, râul Brule care are mai multe cascade, trece prin C.R. Magney State Park din statul american Minnesota. La un moment dat, râul se desparte în două brațe. Unul dintre brațe urmează un curs firesc, vizibil, însă cel de-al doilea braț al râului, după ce trece de a doua cascadă, dispare pur și simplu în neant.

Misterul care învaluie cursul acestui râu i-a determinat pe cercetători să desemneze acest loc drept unul dintre cele mai înfricoșătoare de pe planetă.

Tainele locului au atras ca un magnet oamenii de știintă și pasionații de natură, care au elaborat fel de fel de teorii în încercarea de a elucida ce se întâmplă cu apa şi unde dispare aceasta.

O explicație ar fi putut fi aceea că râul dispare într-o rețea subterană de peșteri care nu sunt vizibile, însă teoria a fost demontată. De asemenea, s-au aruncat obiecte înăuntru, pentru a se vedea ce se întamplă, însă nu au mai fost găsite. Chiar și un GPS a fost aruncat în această gaură fantasmagorică denumită „Buncărul Diavolului”, dar dispozitivul a devenit nedetectabil după ce a coborât în „iad”.

Alți cercetători au presupus că această gaura este deschiderea unui tub de lavă, plecând în teoria lor de la geneza parcului natural prin care curge râul, suspus unei erupții vulcanice acum 1,1 miliarde de ani și care se sprijină în prezent pe straturi de bazalt și rhyolite. Însă nici această variantă nu a putut oferi certitudini care să divulge secretele bine ascunse ale acestui râu.

sursa: antenasatelor.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.