Camerele secrete din mormântul lui Tutankhamon ar putea dezvălui un MISTER milenar

misterul-din-mormantul-lui-tutankamon-ascunde-un-secret-urias

Locul în care se odihnește sarcofagul reginei egiptene Nefertiti, supranumită “Doamna celor două ţări”, a rămas un mister după moartea sa subită, în anul 1340 î.H, dar oamenii de știință presupun că enigma va fi în curând elucidată. 

Advertisement

După aproape un secol de la  descoperirea mormântul lui Tutankhamon,  în 1922, experții afirmă că cea care se crede că a fost mama faraonului, Nefertiti, s-ar putea afla în același loc cu el. După ce au analizat cu o serie de scanere de înaltă rezoluţie pereţii complexului funerar, oamenii de știință au găsit ceva ce pare să fie o intrare secretă.

Advertisement

De altfel, dimensiunea redusă a camerei funerare, ţinând cont de importanţa lui Tutankhamon în istoria Egiptului, i-a nedumerit de-a lungul timpului pe experți deoarece are exact aceleaşi dimensiuni ca o antecameră din piramidele altor faraoni egipteni.

Teoria pare să fie confirmată de recenta descoperire a mai multor încăperi secrete, care conţin metale şi material organic, după cum arată scanările efectuate. Potrivit ministrului egiptean al Antichităţilor, camerele secrete sunt ascunse în partea de nord şi de est a mormântului.

Oficialii egipteni au explicat anterior că mormântul reginei egiptene este “plin de comori” şi ar putea reprezenta “descoperirea secolului XXI”, relatează The Independent.

autor:Ana Grama

sursa: http://jurnalspiritual.eu/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.