Caprele modificate genetic și laptele lor MIRACULOS

Un grup de cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din Republica Belarus au reuşit crearea unor capre modificate genetic, care dau lapte cu proprietăţi terapeutice, lapte care dacă este consumat de către om tratează numeroase maladii. Laptele respectiv conține lactoferină, o proteină care se regăsește în corpul uman şi în laptele matern.

Advertisement

Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Științe din R. Belarus a deschis o linie de procesare şi ambalare a laptelui miraculos cu calități terapeutice. Lactoferina este o proteină care influenţează proliferarea şi diferenţierea celulelor din corpul uman şi funcţionează ca un modulator imunitar, având efecte antimicrobiene, antiinflamatoare, antioxidante și regenerative.

Advertisement

Pe baza acestui produs pot fi obținute produse cosmetice, farmaceutice şi diverse suplimente nutritive care pot ajuta la pierderea kilogramelor în plus. De menţionat faptul că respectiva proteină, lactoferina, aproape că nu este fabricată la nivel mondial. Se pare că cercetătorii belaruşi au găsit soluţia perfectă pentru rezolvarea acestei probleme, reuşind crearea unor capre modificate genetic, care să dea lapte cu proprietăţi terapeutice, lapte care conţine o cantitate bogată în lactoferină, informează „MED daily”.

Geneticienii belaruşi au modificat genetic 228 de capre, care pot da câte 5 tone de lapte anual, în care se vor regăsi câte 5-6 kilograme de lactoferină.

sursa: radiocluj.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.