Care-i diferența? Stalin a transformat bisericile în magazii sau grajduri. În lumea civilizată, în Anglia mai multe biserici sunt transformate în baruri şi supermarketuri

bar+church

Se spune că nu trebuie să judeci după aparenţe. Este şi cazul unei clădiri din nordul Londrei. Construită în 1906, biserica a fost transformată în pub.

Advertisement

Barul a luat locul altarului, iar mesele clienţilor stau pe locul unde credincioşii ascultau slujbele. Enoriaşii încearcă să găsească scuze.

Advertisement

Prima minune făcută de Iisus a fost transformarea apei în vin, aşa că nu cred că El s-ar fi opus acestei schimbări.”, spune unul dintre ei.

Mai marii bisericii nu se împacă uşor cu ideea. Sunt însă la mijloc, între liniştea sufletească şi cea financiară.

biserica pub

Este vorba de clădiri dedicate lui Dumnezeu. Nu avem nimic împotriva alcoolului, dar credem că aceasta este o chestiune mai sensibilă decât altele.”, crede Paul Lewis, reprezentant al Bisericii Anglicane.

Mult mai înţelegători sunt în cazul bisericilor transformate în locuinţe. 30 de lăcaşe de cult se transformă în fiecare an în apartamente fascinante.

Iar dacă nu vreţi să locuiţi sau să beţi o bere într-o fostă biserică, vă puteţi face aici cumpărăturile. Unele lăcaşuri de cult au devenit între timp supermarketuri – dovadă că vitraliile şi casele de marcat nu se exclud reciproc.

biserica magazin

Explicaţia acestor transformări este simplă. Niciuna dintre cele 16.000 de biserici anglicane nu este finanţată de stat, aşa că parohiile fac singure rost de bani pentru a le întreţine. Numărul enoriaşilor scade cu trecerea timpului, iar fondurile se împuţinează şi ele. 

sursa: digi24.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.