Cei care fac glume despre biserică vor primi doi ani de închisoare. ÎPS Teodosie: „Libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită”

ÎPS Teodosie lansează un nou anunț. Persoanele care fac glume despre biserică vor fi condamnate la doi ani de închisoare, într-o țară NATO.

O inițiativă stârnește controverse în aceste momente. Cei care îndrăznesc să facă glume despre biserică vor fi pedepsiți din punct de vedere legal. Arhiepiscopul Tomisului a comentat acestă măsură, care a stârnit numeroase controverse.

Advertisement

Ministrul justiției din Polonia strânge deja semnături pentru revizuirea Codului Penal. Cei care fac glume despre biserică ar putea primi 2 ani de închisoare. Această inițiativă a strâns deja peste 100.000 de semnături și ar putea fi supusă la vot în Parlament.

Advertisement

Legi stricte în Polonia

Conform spuselor oficialului din Polonia, acest demers al său de a proteja biserica de glumele proaste este unul extrem de necesar. Acesta a declarat că o parte a societății manifestă, „un nivel ridicat de agresivitate față de biserică”.

Inițiativa acesta a venit imediat după ce o femeie din Polonia a fost amendată cu 420 de euro pentru că a aruncat cu ouă în poarta unei biserici. Acest lucru s-a petrecut în timpul unui protest față de interzicerea avortului.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a comentat acestă măsură, care a stârnit numeroase controverse.

Sigur că trebuie cumva, cândva reglementate aceste lucruri, adică credincioșii nu-i agresează pe cei necredincioși, nu-i ironizează, îi lasă în modul lor de a se comporta și necredincioșii trebuie să nu-i agreseze pe credincioși.

Cred că au întrecut măsura. De aceea ministrul justiției din Polonia s-a gândit la aceste inițiative, ca să nu mai existe aceste tensiuni între credincioși, necredincioși. De ce să fie instituția bisericii atât de blamată? Pentru că biserica se ocupă să facă bine oamenilor, să-i înfrățească să-i ajute, face asistență socială, nu face niciun rău. De ce să fie luată în râs? Cred că oarecum se justifică toate acestea. Vor face ce vor considera, însă se justifică oarecum această atitudine agresivă. Fiecare instituție trebuie să fie respectată, iar libertatea de credință nu trebuie să fie batjocorită. Dacă Ministerul Justiției, ca și în Polonia, ar lua această atitudine, noi nu vom solicita. Noi, ortodocșii, suntem foarte toleranți și întoarcem și obrazul celălalt, dar când se întrece măsura, iată, este bine să se oprească această avalanșă a râului, a ironiei, a batjocurei. Să fie oprite, că trebuie să trăim într-o atmosferă de armonie și de familie, nu de dușmănie și de batjocură”, a declarat ÎPS Teodosie.

Sursa: stirilekanald.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.