Cel mai complet aliment din lume crește și în România. Conține mai multă vitamina B12 decât carnea, mai multă vitamina A decât ouăle și mai mult calciu decât laptele

moringa-oleifera-frunze

Alimentul ideal care conține aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul nostru pentru desfășurarea proceselor metabolice și menținerii imunității, bunei funcționări a inimii și menținerii structurii osoase a fost adus și la noi în țară tocmai din Himalaya.

Advertisement

Arborele vieții, denumit științific Moringa Oleifera conține de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de patru ori mai multă vitamina A decât morcovii și 4 ori mai mult calciu decât laptele. În plus, are de 3 ori mai mult potasiu decât bananele, de 3 ori mai multă vitamina E decât migdalele și de 3 ori mai mult fier decât spanacul.

Advertisement

”Alături de aceste vitamine și minerale se află toți aminoacizii esențiali – ceea ce reprezintă o sursă importantă pentru corectarea deficiențelor nutriționale și asigurarea materiei prime pentru regenerarea permanentă și eficiență a organelor și a sistemului nervos. Bogăția de acizi grași esențiali completează paleta nutrițională și asigură un mai bun control al nivelului colesterolului precum și al depozitelor de grăsime din corp și organe.

Parcă pentru a perfecționa calitățile acestei plante natura i-a oferit și o cantitate impresionantă de antioxidanți (vitamina A, C, E, B, bioflavonoizi, Carotenoizi etc) care ajută organismul nu doar să producă energie și substanță ci și să îndepărteze deșeurile rezultate în urma proceselor metabolice sau să combată efectele radicalilor liberi
asupra celulelor.

Un lucru uimitor îl constituie prezența particulelor puternic magnetice în semințele acestei plante : puse într-un bol cu apă, atrag peste 95% dintre deșeuri, bacterii, chimicale, uleiuri anorganice, poluanți, sau metale grele”, a explicat dr. Cristina Bogdan, specialist în homeopatie, acupunctura si api-fitoterapie la Medicina Reglatorie Fiziologica pentru click.ro.
Uleiul obținut din această plantă este cel mai stabil din natură și este cel mai folosit pentru combaterea îmbătrânirii.

Mai mult pe  doctorulzilei.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.