Chifteluțe din orez, cartofi și legume – Fragede și moi, o explozie de arome

Chifteluțele din legume sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă pentru preparatele din carne.

Advertisement

Ingrediente:

Advertisement
  • 100 g de orez
  • 150 g de cartofi
  • 300 g de varză
  • 100 g de ceapă
  • 150 g de morcov
  • 70 g de faină
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

  • Se fierbe orezul și se lasă la răcit.
  • Se decojesc cartofii, morcovii și ceapa și se spălă toate legumele, inclusiv varza.
  • Se dau legumele printr-o mașină de tocat carne (sau printr-un blender) și se adaugă peste orezul fiert. Se amestecă bine toată compoziția.
  • Se adaugă făina și se condimentează cu sare și piper după gust.
  • Se amestecă bine compoziția, se umezesc mâinile și se modelează chifteluțele. Acestea se prăjesc într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.
  • Se prăjesc chifteluțele pe ambele părți, până ce capătă o culoare maro – aurie.
  • Chifteluțe pot fi servite atât calde, cât și reci.

Poftă bună!

Sursa: kiloretete.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.