Copii vânduți ca sclavi în Marea Britanie: Autoritățile deschid o anchetă după dezvăluirile din presă

copii din Nepal

Guvernul nepalez a anuntat, marti, ca va investiga informatiile conform carora copii din regiunile afectate de cutremurul puternic produs anul trecut sunt traficati si vanduti ca sclavi unor familii britanice.

Advertisement

O relatare publicata de tabloidul britanic The Sun anunta ca in Nepal copii mici, unii de doar 10 ani, sunt traficati in nordul Indiei si vanduti familiilor britanice.

Advertisement

Ancheta Guvernului de la Kathmandu va fi sprijinita de Child Welfare Board.

Oficiali din districtul Dolakha, afectat de cutremur, au declarat ca de multe ori parinti din zona si-au trimis copiii la studii in India pentru a deveni calugari. Ei nu au inregistrate cazuri de trafic de copii, dar nu exclud posibilitatea ca acestia sa faca obiectul acestei practici dupa ce ajung la locuintele lor temporare din India.

Cel putin 39.300 de copii din Nepal au avut de suferit in cele mai afectate 14 districte in urma cutremurului din 25 aprilie anul trecut si a replicilor lui, conform guvernului nepalez. Peste 1.000 dintre ei si-au pierdut parintii in urma acestor seisme.

The Sun a relatat ca respectivii copii sunt vanduti cu 5.300 de lire sterline de catre bande de traficanti care actioneaza in India. Guvernul britanic i-a cerut politiei sa investigheze informatiile. Guvernul nepalez a interzis atat adoptiile internationale, cat si pe cele locale in urma cutremurului de la finalul lui aprilie 2015, tocmai pentru a preveni traficul cu copii.

Articol relatat de portalul ziare.com.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.