Copiii moștenesc aceste 7 lucruri exclusiv de la TAȚI

Genetica este una dintre cele mai misterioase și interesante științe. Desigur, copilul moștenește genele ambilor părinți, dar dacă tatăl are trăsături dominante, atunci cel mai probabil, ele se vor transmite și copiilor.

Advertisement

Caracteristicile genetice pe care copiii le moștenesc de la tați:

Advertisement

✔ Bolile cardiace – conform studiilor efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din Leicester, bărbații fiind purtătorii unei gene speciale, cu aproape 50% au mai multe șanse să sufere de boli care afectează artera coronară. În anumite circumstanțe, această caracteristică se transmite fiilor.

✔ Tulburările psihice – printre tulburările psihice care se transmit de la tați la copii – sunt schizofrenia și ADHD. Odată cu înaintarea în vârsta a tatălui, riscul crește, deoarece se schimbă ADN-ului bărbatului. În ceea ce privește femeile, ele se nasc cu un anumit set de ovule și ADN-ul lor nu se schimbă de-a lungul vieții.

✔ Dinții strâmbi – genele masculine responsabile de forma dinților și a maxilarului sunt mai puternice decât cele feminine. De la tată, copilul poate moșteni nu numai dinți strâmbi, dar și smaltul slab.

✔ Probleme cu infertilitatea – oamenii de știință susțin că sperma de calitate scăzută poate fi o problemă genetică. Dacă un copil s-a născut în rezultatul FIV, cel mai probabil și el va suferi de infertilitate.

✔ Sexul copilului – genele masculine determină sexul viitorului copil. Prognoza poate fi făcută examinând arborele genealogic al tatălui. În cazul în care sperma este purtătoarea cromozomul X, unindu-se cu cromozomul X al mamei – se va naște o fetiță. Iar dacă în spermă este cromozomul Y – atunci va fi băiat.

✔ Culoarea ochilor – întrucât genele masculine sunt dominante, trăsăturile feței și culoarea ochilor cel mai probabil vor fi ca ale tatălui.

✔ Înălțimea copilului depinde în mare măsură de genele paterne. Tații înalți au copii înalți.

Despre inteligență:

1. Inteligența nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este un geniu, atunci fiul nu va moșteni 100% din aceste gene.

2. Imbecilitatea nu se transmite de la tată la fiu. Dacă tatăl este un cretin, atunci fiul lui nu va fi la fel (aici natura a fost înțeleaptă).

3. Inteligența tatălui se poate transmite doar fiicei. Și doar pe jumătate.

4. Bărbatul poate moșteni numai inteligența mamei, pe care ea, la rândul ei, a moștenit-o de la tatăl său.

5. Fiicele geniilor vor fi pe jumătate la fel de inteligente ca și tații lor.

6. De aceea, femei-genii aproape că nu există, precum nu există nici femei-proaste sută la sută. În schimb, bărbați-genii și bărbați-proști sunt foarte mulți. De aici și generația de ratați-bețivi, mame singure, precum și laureați ai premiului Nobel (aproape toți sunt bărbați).

Sursa: relatii.net

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.