Cum îți construiești un mini-solar pentru legume

solar1

Îți dorești să cultivi legume, dar nu ai suficientă suprafață și nici nu vrei să investești prea mult? Atunci mini-solarul pe care îl poți construi în grădină este soluția pentru tine.

Advertisement

solar2

Advertisement

Este cea mai rapidă metodă prin care poți obține legume sănătoase într-un timp foarte scurt, protejând plantele atât de vânt, cât mai ales de nopțile și dimineți încă răcoroase și care pot da peste cap dezvoltarea culturilor pretențioase, așa cum este cea de roșii, spre exemplu!

Mini-grădina acoperită sau, de fapt un mini-solar, este ușor de realizat. Aveți nevoie de o suprafață plană pentru această construcție la care baza materialelor folosite îl reprezintă lemnul. Se va lucra cu scânduri din care să faceți o ramă, fixând pe ea o plasă metalică care să nu lase dăunătorii să intre în viitorul mini-solar.

fundatia

solar3

Un alt pas important îl reprezintă arcadele – care pot fi realizate din țeavă PVC (bine prinsă pe o ramă așezată pe cutia de lemn) și pe care se va pune o plasă cu ochiuri mai mari. Se acoperă apoi cu folie.

solar4

solar5

solar6

Până aici, totul pare foarte simplu, însă secretul și priceperea meșterului se va vedea în modul de prindere a ”capacului” solarului, care se prinde într-o parte pe balamale, așa încât să poată fi ridicat ușor pentru a efectua lucrările în mini-solar.

solar7

solar8

La final, cutia de lemn se umple cu sol fertil și, opțional se poate instala și o mini-instalație de irigat pentru a oferi culturilor necesarul de apă.

solar9

solar final

Articol relatat de portalul agrointel.ro.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.