Cum să obținem o recoltă bogată fără să cheltuim niciun ban: 10 sfaturi inteligente

gradinarit

Primăvara și-a intrat în drepturi în totalitate: soarele încălzește tot mai puternic, păsările ciripesc tot mai tare și primele ploi nu se vor lăsa mult așteptate… Iar acestea sunt semnale pentru toți grădinarii ca să înceapă pregătirea pentru noul sezon de grădinărit.

Advertisement

Iată câteva idei utile pentru grădina cu flori și legume, care vă vor ajuta să economisiți timp, energie și bani.

Advertisement

Sfaturi pentru grădinărit

1. Cutii din plastic pentru răsaduri

Prin plantarea răsadurilor în sticle de plastic, veți rezolva 2 lucruri odată: nu veți cheltui bani pe cutii din plastic și veți avea grijă de mediul înconjurător.

imag 1

2. Prevenirea bolilor fungice

Oricât de ciudat nu ar suna, dar pentru prevenirea și tratarea bolilor fungice trebuie să udați plantele cu apă cu adaos de peroxid de hidrogen (apă oxigenată) – 1 linguriță la 1 litru de apă. Este deosebit de util pentru plantele de apartament.

imag2

3. Stimularea procesului de creștere

Zațul de cafea sau de ceai este o sursă de îngrășăminte cu azot care stimulează semnificativ creșterea plantelor.

imag 3

4. Mulcirea

Mulcirea este operațiunea de acoperire a solului cu un strat de mulci care se face pentru a îmbunătăți proprietățile solului și a menține umiditatea. Această metodă vă va ajuta să economisiți bani pe irigații și îngrășăminte pe tot parcursul sezonului. Rumegușul și paiele sunt foarte potrivite pentru mulcire.

imag 4

5. Răsaduri sănătoase

Utilizarea produselor chimice pentru îngrijirea răsadurilor nu este cea mai bună opțiune, în special pentru agricultura ecologică. Scorțișoara, turmericul și cuișoarele măcinate se descurcă excelent cu bacteriile și agenții patogeni. Turnați un litru de apă clocotită peste 1 lingură de aceste condimente, răciți infuzia și udați cu ea plantele o dată la fiecare două săptămâni.

imag 5

6. Compost

Infuzia de ceai este un material excelent pentru compost. Doar aruncați-o într-un loc special în curtea din spate, și apoi folosiți ca strat de nutrienți la formarea paturilor.

imag 6

7. Insecte benefice

Aveți grijă să atrageți în grădina dvs insecte benefice (gărgărițe, albine, osmiu), care vă vor ajuta în lupta împotriva dăunătorilor și la polenizarea plantelor. De exemplu, pentru a atrage gărgărițele care sunt niște luptătoare neobosite împotriva afidelor, trebuie să pulverizați cu sirop de zahăr anumite locuri din grădina dvs.

imag 7

8. Scăpați de melci

Aceste creaturi nu au ce căuta în grădina dvs: într-un timp scurt ei sunt capabili să vă zădărnicească toată munca grea depusă pe parcursul a câtorva luni. Prin urmare, în timpul lucrărilor de primăvară distrugeți imediat acești dăunători.

imag 8

9. Gălbenelele – apărătorii grădinii

Calendula (galbenele) nu este doar o plantă medicinală, dar, de asemenea, un adevărat apărător al plantelor împotriva bolilor și dăunătorilor. Semănați gălbenele între paturi și în jurul pomilor fructiferi, nu numai pentru a decora grădina, dar, de asemenea, pentru a îndepărta gândacii de Colorado și alți intruși.

imag 9

10. Folie de polietilenă pentru plante

Investiți în folia de polietilenă pentru plante. Aceste mini-sere reduc semnificativ timpul și efortul depus pentru udare, precum și protejează suplimentar răsadurile imature de scăderile de temperatură din timpul nopții.

imag final

Având grijă din timp de aceste detalii, vă veți face viața mai ușoară pe tot parcursul sezonului de lucrări în grădină.

Autor text: Perfect-ask.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.