Există 6 indicatori din mediul înconjurător care PREVESTESC un seism. AFLĂ care sunt aceștia!

1977

1977

Generalul român Emil Străinu susține că, după 30 de ani de cercetări, a identificat șase indicatori care prevestesc un seism cu 24 de ore înainte de producerea acestuia.

Străinu a ajuns la concluzia că cei șase indicatori pe care i-a descoperit pot prevesti doar cutremurele naturale, fiind ineficienți în cazul celor produse ca urmare a exploatărilor de gaze de şist sau de petrol.  Mai mult, semnele în cauză pot fi observate, cu ochiul liber, de oricine. “Indiciile încep a fi vizibile cu 24 de ore înainte de cutremur, atunci când energia este la nivelul maxim de acumulare în sol, în placa tectonică. Atunci când este la nivel maxim, acţionează şi asupra mediului care este deasupra”, explică generalul Emil Străinu.

Advertisement

Apariţia pe cer a unor nori de tip panglică, paraleli, reprezintă primul semn care prevestește cutremurul cu 24 de ore înainte, potrivit lui Emil Străinu. “Aceşti nori reprezintă materializarea schimbului energetic între pământ şi atmosferă, care precede descărcarea de energie seismică”, a precizat acesta. Totodată, Străinu afirmă că, înainte de producerea unui seism, nivelul apei din fântâni scade sau crește foarte mult (al doilea semn), iar apa își schimbă culoarea și gustul.

Advertisement

Animale agitate și descărcări electrice pe cer

Schimbările comportamentale ale animalelor de companie reprezintă cel de-al treilea indicator care poate prevesti cutremurul. „Câinii şi pisicile devin foarte nervoşi şi vor să iasă din casă. De asemenea, peştii şi broaştele-ţestoase din acvarii simt vibraţiile pământului şi devin foarte agitaţie”, a mai adăugat Emil Străinu.  Cel de-al patrulea indicator descoperit de general în cei 30 de ani de cercetări îl reprezintă creşterea paraziţilor electrici la recepţiile de telefonie mobilă, televiziune şi radio în zona ce urmează a fi lovită de cutremur.  Potrivit generalului Străinu, apariţia, în zona seismică, pe cer, a unor lumini sau descărcări electrice reprezintă un alt semn important. Aceste descărcări electrice sunt date de scăpările energetice ale scoarţei terestre spre atmosferă.  Ultimul indicator identificat de generalul Străinu se referă la animalele de pământ, precum şerpi sau şobolani, care, înainte de producerea unui cutremur, vor ieşi din ascunzişuri şi vor fi vizibile pe pământ.

Și comportamentul oamenilor se schimbă

Un studiu realizat de seismologii japonezi arată că, înainte de producerea unui seism,  comportamentul oamenilor se schimbă. „În orele premergătoare unui cutremur, în zona respectivă, fiinţele vii devin foarte agitate, inclusiv oamenii. Au o stare de nervozitate, de nelinişte, care apare fără motiv”, a adăugat Emil Străinu.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.