De ce nu ar trebui să folosești niciodată ibuprofen pentru a trata varicela

Aceste imagini șocante cu un copil căruia i-a fost prescris ibuprofen pentru varicelă funcționează ca un semnal de alarmă pentru toți părinții.

Advertisement

Hayley Lyons, din Washington, SUA, a distribuit pe contul său de Facebook poze cu reacția pe care a avut-o fiul său la ibuprofenul prescris pentru tratarea unora dintre simptomele provocate de varicelă, mesajul său fiind până în prezent redistribuit de aproape 350.000 de persoane.

Advertisement

Pentru că fiul său a făcut septicemie, această mămică și-a dorit să avertizeze cât mai mulți părinți în legătură cu pericolul pe care îl presupune administrarea ibuprofenului copiilor cu varicelă.

Ibuprofenul nu se recomandă NICIODATĂ în cazul varicelei!

Hayley a spus că mai mulți doctori i-au prescris ibuprofen copilului său bolnav de varicelă, dar că starea lui s-a deteriorat și a ajung la spital cu septicemie. Aici i s-a spus că nu ar fi trebuit să îi dea niciodată celui mic acel medicament, deoarece poate provoca o reacție periculoasă în cazul erupției de varicelă, care poate pătrunde adânc în țesutul pielii.

În postarea sa de pe Facebook, Hayley a spus: „Pentru că a început o nouă epidemie de varicelă, așa că vreau să le reamintesc părinților să nu le dea copiilor lor ibuprofen. Patru doctori diferiți de la spitalul nostru local l-au prescris pentru Lewis, deoarece nu reușeam să-i scădem temperatura.”

“Acest tip de medicament este un antiinflamator, care poate interfera cu varicela, făcând erupția să pătrundă mai adânc în țesutul pielii. Am aflat lucrul acest doar când am mers cu Lewis la Alder Hey (n.red.: un spital mai mare din aceeași zonă în care locuiesc Hayley și fiul său), deoarece medicii de la spitalul nostru îl trimiteau acasă spunând că este doar varicelă. El a făcut septicemie și a fost internat la Alder Hey de îndată ce am ajuns.”

“Doar pentru că am insistat și pentru că l-am dus pe Lewis la un spital de copii pe propria răspundere a fost bine. Această situație ar fi putut avea un final mult mai grav în cazul în care nu am fi dat peste sfaturile, grija și cunoștințele doctorilor de la Aldery Hay.”

“Utilizați doar paracetamol pentru febra copiilor.”

“Pe site-ul oficial Nurofen este indicat faptul că nu ar trebui luat acest medicament în caz de varicelă. Dar atunci când doctorii îl prescriu, cine suntem noi să punem la îndoială această decizie?”

Și fără aspirină, de asemenea!

Informațiile împărtășite cu personalul medical profesionist de pe website-ul Medline Plus confirmă faptul că acest medicament nu ar fi trebuit administrat ăn acest caz: “Nu se dă aspirină sau ibuprofen cuiva care ar putea avea varicelă. Folosirea aspirinei a fost asociată cu o afecțiune gravă la copii, numită sindromul Reye. Ibuprofenul a fost asociat cu infecții secundare severe.”

Hayley a declarat: “Lewis este bine acum. S-a întâmplat totul acum 10 luni, dar el încă mai are cicatrici.”

Sursă foto: Manchester Evening News

Sursa: totuldespremame.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.