De POST – Prăjitura cu bulion care a făcut ravagii la Master Chef! Iată cum o prepari
Ați auzit de prăjitura asta? Poartă nume simplu: Foi cu suc de roșii și cremă de griș! O fi numele simplu dar gustul este de milioane!
Ingrediente necesare:
Pentru foi:
- 12 linguri suc de roșii
- 12 linguri zahăr
- 12 linguri ulei
- o linguriță bicarbonat
- 450 g făină
Pentru cremă:
- 6 linguri griș
- 500 ml apă
- 100 margarină (sau unt atunci când nu este post)
- 125 g zahăr
- o lămâie
Pentru umplut:
- 150 g gem de prune
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
- Pentru foi, sucul de roșii, zahărul și uleiul se pun într-un castron și se adaugă bicarbonatul și făina, progresiv, amestecând bine pentru a obține un aluat care se desprinde de pereții vasului.
- Se împarte apoi aluatul în patru, se întinde foaie cu foaie și se coc una câte una pe dosul tăvii unse cu ulei, aproximativ
8 minute fiecare. - Pentru cremă, se fierb apa și grișul și apoi se lasă să se răcească. Se mixează cu margarina și zahărul și, după ce se obține o cremă spumoasă, se adaugă sucul strecurat de lămâie și coajă rasă.
- Într-o tavă încăpătoare se pune o primă foaie, apoi crema de griș, altă foaie care se unge cu gem, alta foaie peste care se pune restul cremei și se acoperă cu a patra. Se lasă de pe o zi pe alta, la rece, cu tocătoare deasupra. Se taie și se aduce la masă presărată cu zahăr pudră.
Sursa: healthy-romania.ro