Declarația unui bărbat după ce a stat în comă 12 ani: „Nu subestimaţi puterea minţii şi importanța iubirii”

martin

Martin Pistorius originar din Africa de Sud, a stat în comă mai bine de un deceniu.

Advertisement

Într-o zi când acesta se întorcea de la şcoală, starea lui s-a înrăutăţit. Martin a început îşi piardă controlul muşchilor, nu mai putea meargă,   mişte şi nici mai comunice cu cei din jur. Când au văzut în ce stare se află băiatul, doctorii au spus este vorba despre o boală neurodegenerativă, adică băiatul nu mai este conştient de ce se întâmplă în jurul lui. Asta se întâmpla acum 12 ani.

Advertisement

În această perioada de 12 ani în care a stat în comă, Martin a fost conştient, dar nimeni nu a observat asta, a declarat băiatul după ce a ieşit din comă. În momentul de faţă acesta nu poate vorbească şi foloseşte un computer pentru a putea comunica.

Martin spune , trecând prin acestă „piedică a vieţi” a aflat cum sunt oamenii cu adevărat, mai ales când aceştia cred tu nu îi vezi sau auzii. Băiatul s-a referit în special la mama lui, când într-o seară aceasta crezând fiul ei este inconştient, i-a spus „sper mori!”. Femeia regretă enorm acum i-a spus asta fiului sau.

Un fizioterapeut din spitalul în care a stat Martin, a observat băiatul este conştient şi poate comunice cu ajutorul ochilor, de aici a început şi recuperarea lui. Martin a reuşit în ciuda dificultăţilor sale termine o facultate şi se căsătorească.

„Nu subestimaţi puterea minţii şi importanța iubirii”, a spus Martin.

Sursa: stirideactualitate.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.