Declarație șocantă! Sofia ”a luat foc” după ce un deputat rus a spus că Rusia pur și simplu ”va cumpăra Bulgaria”. Pe noi cine ne-o fi cumpărat?

piotr-tolstoi-465x390

Politicienii bulgari au condamnat declaratia proaspat alesului deputat în Duma de Stat de la Moscova, Petr Tolstoi, care, raspunzand la întrebarea reporterului Televiziunii Naționale din Bulgaria (BNT) despre perspectivele „politicii binevoitoare (a Rusiei) față de Bulgaria”, a spus: „Desigur. Pur și simplu o vom cumpăra. Așa cum am cumpărat deja jumătate din coasta bulgara”.

Advertisement

La ședința Guvernului de la Sofia de ieri, 20 septembrie, premierul bulgar Boiko Borisov a declarat: „Ne-a suparat acest domn Tolstoi, cu acele aberații rostite ieri. Dar asta este treaba lui. Bulgaria are 1300 de ani și nimeni în acest timp nu a vândut-o .. au existat mulți trădători in istoria noastră, iar noi plătim pentru acele trădari. Dar, ținem să subliniem că noi repsectam obligațiile legale asumate”, potrivit Novinite.

Advertisement

La randul sau, vicepreședintele grupului parlamentar GERB, Țveta Karaianceva, la o reuniune a parlamentului a cerut ca Tolstoi sa aduca scuze publice pentru „comportamentul său provocator”.

Totodata, pe 19 septembrie, ministrul de externe bulgar, Daniel MITOV, pe pagina sa de Facebook a scris că „punctul de vedere exprimat de nou alesul deputat rus Tolstoi  este arogant, categoric fals și în niciun fel nu contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale”.

„Cred că aceasta (pozitie) nu coincide cu poziția oficială rusă și, prin urmare, nu consider necesar s-o comentez. Aș fi recunoscător dacă instituțiile oficiale rusești vor găsi o cale să se distanțeze de el. Dacă acest lucru se va face, însemna că ei, așa cum și noi, cred că părerea acestui om nu trebuie să conteze. Bulgaria nu s-a vandut și nu se va vinde nimănui niciodata” – a scris MITOV(O LOZINCĂ CUNOSCUTĂ!!!).

Fostul prezentator tv Petr Tolstoi a declarat ulterior ca afirmația sa, care a supărat lumea politica bulgara, a fost o gluma care nu conține nimic ofensator la adresa bulgarilor.

Tolstoi a dezvoltat spunand că rușii cumpără activ proprietati imobiliare in Bulgaria. „Nu e nimic greșit în asta, și nu a fost. Nu voiam în niciun fel sa aduc vreo ofensa Bulgariei și bulgarilor”, – a subliniat el. „Mă mir că exprimarea mea de umor a fost  apreciata într-o asemenea măsura ca fiind absolut inadecvată” – a adăugat Tolstoi.

SURSA

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.