Descoperire neobișnuită in Japonia: Artefact al Imperiului Roman

O descoperire neobisnuita a fost facuta de arheologi intr-un mormant din Japonia: un artefact ce provenea de la o distanta de peste 9.000 de kilometri, tocmai din Imperiul Roman.

Advertisement

Oamenii de stiinta de la Institutul de cercetari nationale din Japonia au anuntat ca au gasit trei margele intr-un mormant din secolul al V-lea d.Hr. de langa Kyoto, care ar fi fost adusa din Imperiul Roman, informeaza Huffington Post.

Advertisement

Aceasta descoperire arata ca influenta romana a ajuns pana in Asia de Est. „Artefactele sunt printre cele mai vechi produse de sticla gasite in Japonia, fiind niste accesorii foarte rare si care sunt considerate a fi facute in Imperiul Roman si trimise in Japonia”, a spus cercetatorul Tonomi Tamura.

Artefactele aurite contin urme de natron, pe care artizanii romani il foloseau pentru a topi sticla. Natronul, o sare naturala, a fost folosit, de asemenea, de catre vechii egipteni la pregatirea mumiilor.

Cercetatorii sunt interesati sa afle cum margelele au calatorit mai mult de 9.600 de kilometri din regiunea Imperiului Roman pana in Japonia.

Aceasta este prima dovada a contactului dintre civilizatiile din Est si Vest, in lumea antica.

In 1954, la un sit arheologic de la Helgo, Suedia, a fost descoperit o statueta a lui Buddha din secolul al VI-lea ce provenea din India. In 2010, oase vechi de 2.000 de ani gasite intr-un cimitir din Italia contineau ADN din estul Asiei.

sursa: ziare.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.