Deviza care ține România PE LOC și ne arată că ”nu ne mai facem bine”: ”SĂ MOARĂ ȘI CAPRA VECINULUI!”

capra-zambitoare

Iată un proverb pe care l-aș numi o constantă pentru specia umană. Omul, prin excelență, este ambițios și, deci, pricinos pentru marginile lui….căci, atenție, nu poate exista nimeni înafara lui mai bun „in a crește caprele cele mai valoroase în producția de lapte și toate cele!”

Advertisement

Ei, și dacă, Doamne ferește, în curtea vecinului apare o capră identică sau posibil mai bună, imediat se declanșează invidia care, să observăm, acompaniază îndeaproape ambiția! Bine, veți spune, acum să nu mai avem ambiția de a ajunge cumva mai departe în evoluția noastră?

Advertisement

Ba da, dar, dacă veți putea, uitați-vă cât mai puțin în curtea vecinului și, dacă nu puteți face asta, măcar s-o faceți cu admirație fără să „deocheați” capra vecinului blagoslovind-o cu gândul cel „bun”, ….”să moară, să moară”!

Să acceptăm că și vecinul nostru, prietenul nostru, omul acela, cel despre care am auzit că are niște merite, poate să fie la fel de bun ca noi și, pe secțiuni, poate chiar mai bun!

Meritul nostru nu ni-l ia nimeni, ba chiar sporește, dacă ne vom concentra asupra dezvoltării lui fără chinuitoarea întrebare…oare, nu ar fi mai bine dacă ar muri, mai întâi, capra vecinului, să scap și eu de competiție și să fie numai meritul meu?!

Eu cred că nu ar fi bine…cu o singură capră nu am putea face prea mult pentru cultura caprelor sau, continuând logica, oricăror domenii în care suntem noi cei mai buni!

Capra mea cu capra vecinului și cu toate caprele din arealul preocupărilor mele esențiale formează întregul fără de care lumea ar fi mai săracă! Rugați-vă, deci, să trăiască și capra vecinului și veți avea satisfacția că scăpați de sentimentul invidiei ceea ce vă va ridica, cu adevărat, deasupra tuturor crescătorilor de capre!

Autor: Vasilica Ghiță Ene

sursa: http://www.antenasatelor.ro/

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.