Două ceaiuri care combat ulcerul stomacal

În bolile de stomac, manifestate prin balonãri și aciditate crescutã, în ulcerul stomacal și duodenal, în colite de fermentație, ceaiurile gastrice ceaiurile aduc un ajutor prețios completând tratamentul indicat de medic.

Advertisement

În acest scop, s-au pus la dispoziția bolnavilor de stomac douã variante, în formula cãrora intrã plante cu proprietãți antiseptice, ușor astringente, cicatrizante și analgetice.

Advertisement

Varianta 1. Flori de coada- șoricelului, flori de gãlbenele, flori de mușețel, rãdãcinã de odolean, mentã, pãpãdie.
Varianta 2. Flori de gãlbenele, sunãtoare, coada-șoricelului, troscot, þintaurã, anason, coriandru.

Florile de gãlbenele au rolul de a vindeca ulcerațiile produse pe mucoase și de a distruge anumiți microbi. Înlesnesc procesul de creștere a țesuturilor. Sunãtoarea calmeazã durerile, oprește diareea, stimuleazã digestia. Este un bun dezinfectant în colitele învechite și cronice.

Coada-șoricelului și mușețelul, pe lângã o puternicã acțiune antisepticã, liniștesc durerile și ajutã la eliminarea gazelor care dau stãri de balonare a stomacului. O acțiune asemãnãtoare au anasonul și coriandrul. Troscotul este un bun astringent, iar împreunã cu țintaura ajutã la mãrirea poftei de mâncare și, în același timp la tonificarea stomacului.

Celelalte plante care intrã în compoziþia ceaiurilor gastrice ca: menta, pãpãdia și valeriana, pe lângã proprietãțile antiseptice, au rolul de a calma spasmele ce provoacã dureri în gastrite, colite, ulcere, produc o ușoarã anestezie a mucoasei gastrice.

Se recomandã a se bea douã-trei ceaiuri cãldute pe zi, dupã mesele principale.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Sursa: doctorulzilei.ro, Foto: unica.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.