Erdogan cere ca PEDEAPSA cu moartea va fi reintrodusă în Turcia

erdogan2

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat sambata ca se asteapta ca Parlamentul sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind extinderea prerogativelor prezidentiale.

Advertisement

„Familiile martirilor, familiile eroilor nostri nu trebuie sa fie ingrijorate. Cred ca, daca Dumnezeu vrea, Parlamentul va face ce este necesar dupa 16 aprilie in legatura cu dorinta voastra privind pedeapsa capitala”, a declarat Erdogan, intr-un discurs pronuntat la Canakkale, in nord-vestul tarii, relateaza AFP.

Advertisement

Semnatura sa este necesara pentru a valida un astfel de proiect de lege al Parlamentului si Erdogan a declarat ca va aproba textul „fara ezitare”.

Pedeapsa capitala a fost abolita in 2004, ca parte a candidaturii Ankarei la aderarea la Uniunea Europeana si reintroducerea sa va marca sfarsitul negocierilor de aderare.

Dupa lovitura de stat esuata din 15 iulie, presedintele turc a declarat in repetate randuri ca va aproba reintroducerea pedepsei capitale in cazul unui vot al Parlamentului in acest sens. El s-a referit in februarie chiar la organizarea unui referendum in legatura cu acest subiect.

Este pentru prima data insa cand Erdogan cere Parlamentului sa aprobe reintroducerea pedepsei cu moartea dupa referendumul din 16 aprilie privind revizuirea Constitutiei, in vederea consolidarii puterilor prezidentiale.

sursa: ziare.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.