Eveniment istoric în medicină! Prima operație de transfer de nerv a fost un succes

Pentru prima dată în istoria medicinei, o operaţie de transplant de nerv s-a dovedit a fi un succes remarcabil. 

Advertisement

Tim Raglin, un canadian paralizat de la gât în jos mai bine de nouă ani, a reuşit să-şi redobândească funcţiile mâinii după ce a suferit prima operaţie de transfer de nerv, relatează Futurism.

Advertisement

În 2007, Raglin s-a lovit cu capul de o piatră în timpul unei sărituri în apă, distrugându-şi o vertrebă din coloana cervicală. Atunci familia a reușit să îl salveze de la înec, dar mâinile şi picioarele sale au rămas paralizate.

Medicul Kristy Boyd de la Spitalul din Ottawa a recreat legăturile din corpul lui Raglin, conectând nervii de la coate de cele ale mâinii. Până când nervii au început să se dezvolte a durat mai multe luni, dar operația l-a ajutat pe canadian să-şi recapete mobilitatra mâinii stângi.

operatie

“A fost şocant. Acum chiar se mişcă, sunt o mulţime de nervi şi muşchi care devin tot mai puternici,” a declarat Tim Raglin, care după 18 luni de terapie a reuşit să-şi mişte degetele, prin flexarea bicepsului.

Potrivit medicilor, în cazul acestui pacient, procesul este îngreunat de faptul că muşchii i s-au atrofiat în cei nouă ani în care nu au fost folosiți. În plus, creierului îi va mai trebui ceva timp până când se va obişnui cu noua funcţie.

După această reușită, milioane de oameni care au rămas îmobilizați în scaunul cu rotile pot să spere într-o ameliorare a stării lor de sănătate și să își recapete credință că într-o zi ar putea merge singuri din nou.

autor: Ana Grama

sursa: jurnalspiritual.eu

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.