Evoluție DRAMATICĂ a climei până în 2050

texas-fire-drought-640x360

Oamenii de stiinta avertizeaza insa ca pana in 2050, ca urmare a incalzirii solului in atmosfera ar putea ajunge 55 trilioane kilograme de carbon. Ceea ce inseamna cam 17% din emisiile mondiale de gaze cu efect de sera.

Advertisement

Potrivit unui studiu derulat pe o perioada de 20 de ani, cel mai mult vor avea de suferit de pe urma incalzirii globale regiunile arctice si subarctice, unde, in zonele inghetului vesnic carbonul s-a adunat de mii de ani. Autorii lucrarii de cercetare, experti ai Universitatii Yale, incalzirea atomsferei cu 1 grad va elibera aproximativ 30 de trilioane kilograme de carbon.

Advertisement

„Cand va incepe incalzirea, se vor activa microbii, iar carbonul va parasi solul”, a explicat unul dintre specialisti, Thomas Crowther. „Necazul este ca aceste regiuni ale inghetului vesnic se incalzesc foarte repede”, a adaugat el. „Acum cand stim, putem afirma ca urmarile biologice sunt reale, ele sunt capabile sa accelereze schimbarile climei generate de om”, a adaugat colegul lui, Mark Bradford, scrie incomemagazine.ro.

 

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.