Extratereştrii ne vizitează și pierd piese de la navele lor?! Misterul obiectului „nepământean” de la Aiud a fost rezolvat! Este, de fapt, o componentă de la…

Obiect-extraterestru-2

In 1973 s-a descoperit langa Aiud un obiect misterios care timp de peste 30 de ani a pus multa lume pe jar.

Advertisement

Toata nebunia a inceput cand niste muncitori, ce sapau intr-o cariera de pietris langa albia Muresului, au scos de la 10 m adancime trei obiecte ciudate. Doua dintre ele au fost identificate ca fosile de mamut de acum cateva zeci de mii de ani dar cel de-al treilea obiect era cu totul neobisnuit.

Advertisement

Misteriosul artefact (foto) a fost supus unor teste chimice si s-a dovedit a fi dintr-un aliaj de aluminiu, de unde si denumirea ad-hoc de „calcaiul de aluminiu de la Aiud” si parea rezultatul unui proces modern de fabricare. Gasirea lui la o adancime de 10 m si in acelasi strat cu oasele de mamut de acum zeci de mii de ani, a dat nastere la o multime de controverse.

Aluminiul a fost descoperit abia in a doua jumatate a sec. XIX, este asadar imposibil ca enigmaticul obiect sa fi apartinut unor oameni preistorici care erau in acea vreme la stadiul de vanatori-culegatori si nu cunosteau metalele.

Un obiect extraterestru

Entuziastii romani si straini, pasionati ai fenomenului OZN au fost primii care au incercat sa ofere o explicatie. Misteriosul obiect nu era de provenienta terestra ci probabil a fost trenul de aterizare al unui OZN aterizat aici in preistorie.

Obiectul ar fi fost asadar una dintre cele mai puternice dovezi in sprijinul teoriei conform careia extraterestrii au intervenit in istoria omenirii de-a lungul mileniilor.

Revistele din intreaga lume au scris vreme de 40 de ani despre artefactul imposibil gasit in Romania iar pasionatii de ufologie si paranormal au inceput sa vina in numar tot mai mare la muzeul din Cluj unde se afla obiectul.

Misterul calcaiului de aluminiu, dezlegat 

In aceste conditii, istoricul clujan Mihai Wittenberger s-a hotarat sa dezlege cu orice pret misterul artefactului.

Prima intuitie a istoricului a fost ca obiectul este o piesa dintr-un avion. L-a condus la aceasta concluzie faptul ca era din aluminiu si nu putea ajunge la o asemenea adancime, pe acelasi nivel cu straturile de sol de acum zeci de mii de ani, decat daca ar fi cazut de la o inaltime foarte mare.

A fotografiat obiectul din toate unghiurile si l-a trimis unor firme producatoare de avioane din tara si strainatate.

Primii care au raspuns au fost rusii de la IAK, acestia i-au sugerat ca piesa poate fi din trenul de aterizare al unui Messerschmitt (avion german de vanatoare din timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial).

Atunci a trimis fotografiile pentru confirmare in Germania de unde raspunsul a venit clar si raspicat: este o placa extractoare pentru roata din fata de la modelul Messerschmitt ME 262, o piesa din trenul de aterizare responsabil cu plierea rotii in timpul zborului.

Placa s-a desprins cel mai probabil in zbor pentru ca in zona nu a fost raportat niciun astfel de avion prabusit si nici alte resturi din fuselaj nu s-au mai gasit.

Astfel pare a se incheia o poveste care timp de aproape 40 de ani a infierbantat mintile a mii de cititori.

Cu siguranta ca multi pasionati ai fenomenului OZN nu sunt pregatiti sa accepte o explicatie atat de banala pentru ceea ce a fost pana mai ieri cea mai puternica „dovada” a existentei extraterestrilor, si pun totul pe seama unei conspiratii menita sa acopere urmele unor secrete la care muritorii de rand nu au acces.

Insa de multe ori adevarurile sunt mai simple decat credem, sau….

sursa: ponturifierbinti.com

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Bono spune:

    Si care dintre piesele prezentate seamana cu piesa in discutie? Am colindat pe net si nimic din trenul de aterizare de la Messerschmitt ME 262. Avem o poza ca sa confirme afirmatiile de-aici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.