Familia Bodnariu îşi va primi copiii acasă, după o înţelegere cu municipalitatea Naustdal din Norvegia. Daniel Bodnariu: S-a făcut dreptate

bodnariu_1-465x390-600x387

Familia Bodnariu a anunţat vineri că a ajuns la o înţelegere cu municipalitatea Naustdal pentru a primi toţi cei cinci copii acasă şi a făcut apel la respectarea nevoii de „linişte şi intimitate netulburată” a familiei în zilele următoare, relatează Mediafax.ro.

Advertisement

Daniel Bodnariu, unchiul copiilor luaţi de statul norvegian de lângă familie, susţine că decizia de reunire a celor mici cu părinţii a venit ca o mare bucurie şi că este o veste aşteptată de mult timp, a declarat acesta, vineri, pentru MEDIAFAX.

Advertisement

„Este o mare bucurie, este o veste pe care am aştepta-o de mult, ne bucurăm că odată cu această veste se încheie coşmarul care a început anul trecut pe 16 mai”, a declarat Daniel Bodnariu, fratele lui Marius Bodnariu, tatăl copiilor luaţi de statul norvegian.

Totodată acesta spune că acum s-a făcut dreptate şi că în curând familia va fi împreună.

„Nu ştim amânunte, se va face gradat reunirea, bebeluşul este acasă în urma procesului din 14 martie, ceilalţi copii, fetele sunt acasă acum, dar vor trebui să meargă la şcoală acolo unde au fost mutate, iar băieţii vor ajunge şi ei”, a mai declarat acesta pentru MEDIAFAX.

Potrivit acestuia părinţii copiilor au plâns de bucurie.

„Am vobit cu Marius şi Ruth se bucurau, ne-am bucurat împreună şi am plâns. Avem planuri să ne vedem cu toţii, toată familia, noi suntem şase fraţi care trăim pe continente diferite, dar ne vom strânge toţi undeva să fim împreună”, a mai povestit Daniel Bodnariu.

El a mai povestit pentru MEDIAFAX că era sigur că fratele lui nu a greşit şi avea convingerea că era o „cauză dreaptă” susţinând în acelaşi timp că i-a fost teamă de o decizie nefavorabilă din partea autortăţilor norvegiene.

„Statul norvegian a luptat atât de mult de teamă să nu creeze un precedent, de aceea s-au luptat cu atâta înverşunare”, a mai spus acesta.

„Municipalitatea Naustdal s-a înţeles cu părinţii să aducă toţi cei cinci copii acasă! Vă mulţumim tuturor pentru dragostea, suportul, rugăciunile şi implicarea dumneavoastră! Domnul să vă binecuvânteze şi să vă răsplătească!”, potrivit unui comunicar de presă publicat de familia Bodnariu şi semnat de pastorul Cristian Ionescu.

De asemenea, familia a făcut apel la respectarea nevoii de „linişte şi intimitate netulburată” în zilele următoare deoarece „urmează o perioadă de reintegrare şi reacomodare a copiilor în casa părintească”.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.