O statuetă egipteană veche de 3.800 de ani prezintă un ”comportament” extrem de misterios: SE MIŞCĂ (video)

O statuetă egipteană veche de 3.800 de ani prezintă un ”comportament” extrem de misterios: SE MIŞCĂ. Un expert în fizica particulelor a fost chemat să investigheze bizareria, scrie jurnalul.ro

Advertisement

Statueta este expusă în Muzeul Manchester din Marea Britanie.

Advertisement

Înaltă de 25 de centimetri, este numită Neb-Senu, şi a atras atenţia curatorului Campbell Price prin faptul că îşi schimba poziţia de la zi la zi, fără ca cineva să o atingă.

Acesta a filmat statueta în continuu timp de mai multe zile, dând apoi imaginile pe repede înainte: statueta se roteşte singură, fără ca cineva să o atingă.

Comportamentul statuetei a aprins deja imaginaţia unora egiptologilor, care au amintit rolul acestor statuete în înmormântările egiptenilor din antichitate. ”Astfel de statuete erau puse în mormânt alături de mumie. Rudele veneau cu ofrande şi pentru statuie. De altfel, hieroglifele de pe spatele statuii au mesajul: “dă-mi pâine, bere şi carne de vită”.

În Egiptul Antic se credea că dacă mumia este distrusă, atunci statueta va servi drept mediu pentru sufletul răposatului. “Poate că acest lucru face ca statueta să se mişte”, a declarat Campbell Price.

sursa:romaniapress

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.