Ați întâlnit vreodată acest fenomen STRANIU? Teleportarea unor obiecte aflate în apropierea noastră

Dispariții

Un fenomen straniu prin implicaţiile sale se observă uneori în mediul înconjurător, în locuinţe sau în spaţii în care se desfăşoră activităţi profesionale. În condiţii neelucidate dispar instantaneu unele obiecte din jurul nostru.

Advertisement

Fenomenul este cunoscut de mult timp şi s-a încercat explicarea lui prin studii exclusiv neurologice, în ideea existenţei unor leziuni pe cortex (scoarţa cerebrală). În sindromul Charles Bonnet, de plidă, bolnavul vede un peisaj cu „pete” gri, pe care creierul său îl completează cu imagini stocate anterior în subconştient, potrivit orizontului său de aşteptare.

Advertisement

La fenomenul dispariţiei obiectelor, lucrurile sunt ceva mai complicate. Persoanele care constată dispariţia instantanee a unor obiecte văd peisajul integral, cu excepţia obiectului care s-a volatilizat. Date fiind împrejurările în care are loc fenomenul, nu poate fi vorba de o leziune a scoarţei cerebrale. Mai mult, dacă pipăim suprafaţa de pe care a dispărut obiectul, nu îl mai găsim din punct de vedere fizic. El reapare după un timp în acelaşi loc, în care a fost pus iniţial.

Prin urmare, se poate presupune că obiectul a fost teleportat pentru un timp în altă parte. Se pune întrebarea dacă psihicul persoanei în cauză determină dispariţia şi reapariţia obiectului (de plidă un ceainic, o carte, tocul ochelarilor, etc.), sau dacă teleportarea are loc independent de psihismul omului. Există şi cercetători ai fenomenului care cred că dispariţia instantanee şi reapariţia anumitor obiecte ar putea fi o farsă făcută de o entitate invizibilă.

Pentru clarificarea parţială a acestui fenomen, cred că ar exista un mijloc tehnic. De exemplu, în momentul în care o persoană constată dispariţia instantanee a unui obiect, să monteze o cameră video care să filmeze suprafaţa de pe care a dispărut obiectul, până la apariţia acestuia. Dar dacă dispariţiile sunt cauzate de o entitate invizibilă, intenţia de filma poate compromite desfăşurarea experimentului.

Aşteptăm şi alte păreri asupra acestei interesante fenomelogii de frontieră.

sursa: jurnalparanormal.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.