Fenomene ciudate lângă ”pietrele calde” din Munţii Bucegi
Nu mai este o noutate că Munţii Bucegi sunt presăraţi cu locuri misterioase, zone încărcate energetic, în care aparatura se declanşează singură, iar cei în cauza trăiesc experienţe inexplicabile. Mai mult, în misterioasa zonă s-a menţionat şi despre portalurile prin care persoanele dispar şi apar în alte locuri, la foarte mare distanţă, fapt confirmat, se pare, prin documente ascunse încă de privirile curioşilor.
Se povesteşte că mai există şi zone în care oamenii cu suflet curat şi credinţă în Dumnezeu au parte de vindecări miraculoase, datorită ”gurilor de Raii’’ şi ”apei vii’’, toate aceste cazuri amplificând misterul Bucegilor.
Specialiştii în fenomene paranormale aduc în discuţie un alt mister, imposibil de desluşit. Potrivit acestora, în zona Buşteni-Gura Diham, au fost descoperite anumite pietre, în preajma cărora se produc fenomene greu de explicat.

Gura Diham
Se pare că zona este încărcată energetic, cei aflaţi aici experimentând stări de ameţeală, stări de presiune sau pierderi de echilibru, în acelaşi timp înregistrându-se perturbări ale aparaturii foto şi video.
Pietrele paralelipipedice, asemănate cu monumente funerare, se găsesc pe drumul forestier care duce la Cabana Gura Diham, la aproximativ 4,2 kilometri de Buşteni.
Misteriosul fenomen a stârnit şi interesul echipei de la ”Lumea Misterelor’’, cunoscută ca o publicaţie dedicată pasionaţilor de fenomene paranormale, care a dorit să se convingă de autenticitatea acestuia.
La aproximativ 4,2 km de Buşteni, pe drumul forestier din partea stângă a cabanei Gura Diham, care duce spre vechiul observator de urşi, au început să îşi facă apariţia pietrele care aduceau mai degrabă cu o lespede funerară.
În preajma acestora, povestesc cercetătorii, acumulatorii aparatelor foto s-au descărcat, acelaşi lucru petrecându-se şi cu bateria telefonului mobil şi a camerei video, aparatura revenindu-şi brusc după ce grupul s-a îndepărtat de zonă.
Înaintând pe traseu, membrii echipei aveau să întâlnească un pâlc de copaci, în interiorul căruia există un curent de aer inexplicabil de cald. În ciuda vremii nu tocmai prietenoase (octombrie), pietrele din zona respectivă erau de asemenea calde, fapt ce şi-a găsit găsit explicaţia până în prezent. Cei care au participat la expediţie susţin că şi-au pierdut complet energia, în timp ce persoanele care au atins pietrele au avut stări de ameţeli, pierderi de echilibru şi o presiune în piept.
”Piatra de mormânt”, ”Capul de dinozaur”, ”Locul de adunare a piticilor” sunt alte formaţiuni stâncoase care pot fi întâlnite pe drumul spre Gura Diham.
Despre acest loc, legendele spun că ar reprezenta un portal spre o lume fantastică, în care sălăşluiesc spiritele pădurii, ȋn zonă simțindu-se o energie pozitivă, oboseala dispărând subit.
sursa și foto: lataifas.ro