Florentin Gust:“Mâncăm roşii din Spania, în vreme ce producătorii din Oltenia aruncă producţiile pentru că nu au unde să le vândă”

florentin gust

Pieţele din Craiova au fost desfiinţate, în ultimii ani, într-un ritm alert, în vreme ce autorizaţiile pentru hypermarket-uri au fost date pe bandă rulantă. Craiovenii mănâncă nesănatos, iar producătorii autohtoni sunt condamnaţi, intenţionat sau nu, la subzistenţă.

Advertisement

Deputatul PSRO şi candidatul la Primăria Craiova, Florentin Gust a iniţiat la începutul acestui an un proiect legislativ prin care statul să vină în sprijinul producătorilor autohtoni şi protejarea lor faţă de agresiunea furnizorilor externi. Practic, Gust vrea înfiinţarea unei pieţe agroalimentare, la fiecare 20.000 de locuitori. Candidatul PSRO pentru Primăria Craiova susţine că pe timpul mandatului său de primar nu se vor mai acorda autorizaţii pentru înfiinţarea de hypermarket-uri în Craiova.

Advertisement

„Mâncăm roşii din Spania, ceapă din Olanda sau usturoi din China, acest lucru este anormal pentru o regiune ca Oltenia, cu un potenţial agricol foarte bun. Invazia hypermarket-urilor nu dă nicio şansă producatorilor din regiune.  Prin crearea de pieţe agroalimentare ajutăm, pe de o parte, producătorii din regiune şi judeţ să îşi vândă produsele direct craiovenilor, iar cetăţenii să aibă posibilitatea să consume produse autohtone la preţuri accesibile, astfel hypermarket-urile vor avea concurenţă”, susţine candidatul PSRO pentru Primaria Craiova, Florentin Gust

Realitatea arată ca producătorii autohtoni trebuie să plătească din greu pentru ca produsele lor să intre pe uşa din dos a marilor lanţuri de magazine.

„Pieţele au fost şi vor rămâne instrumentul prin care producătorul român poate rivaliza cu oferta marilor supermarketuri. Ele nu sunt un simbol al trecutului, ci mai degrabă al unui viitor adaptat, prin care se oferă o alternativă viabilă şi concurenţială faţă de politica de raft a celor care au capacitatea de decizie asupra produselor scoase le vânzare. Producătorul a fost ţinut prea mult timp la limita falimentului. Și, oricum câştigă prea puţin pentru a se putea moderniza singur”, spune Florentin Gust.

Producătorul este menţinut la limita falimentului ori câştigă prea puţin ca să poată moderniza unităţile de producţie la un nivel competitiv sau ca să merite efortul. Cetăţeanul plăteşte scump un produs românesc al cărui preţ este adus artificial la nivelul produselor de import.

Citiți mai multe pe www.jurnalulolteniei.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.