Folosește oțetul din coji de lămâie la curățenie. Face minuni! Iată ce ușor îl prepari

otet de lamaie

Ori de câte ori vrei să lustruiești geamurile sau oglinzile din casă, pregătește din timp oțetul din coji de lămâie. Vei vedea cât de eficient este și ce parfum proaspăt răspândește în toată camera!

Advertisement

Adună cojile de la lămâi pe parcursul a câtorva săptămâni, pune-le într-un borcan cu capac și adaugă oțet alb atât cât să le acopere. Pe măsură ce mai adaugi coji de lămâie, trebuie să adaugi și oțet, să nu rămâne neacoperite și să mucegăiască. Lasă cojile la macerat timp de 2 sau 3 săptămâni, apoi stoarce-le de oțet, pune zeama în același borcan și completează până sus cu apă rece. Iată la ce poți folosi oțetul cu aromă de lămâie:

Advertisement
  • pulverizează oțetul din coji de lămâie pe geamuri, după ce le cureți bine de praf și mizerie, apoi lustruiește cu o lavetă care nu lasă scame;
  • curăță reziduurile de săpun și urmele de apă de pe oglinda din baie cu oțet din coji de lămâie; lasă oțetul câteva minute să dizolve mizeria și apoi lustruiește oglinda cu o lavetă;
  • spală bine cu săpun lichid de vase tocătoarele de lemn, clătește-le cu apă din abundență și apoi pulverizează din belșug oțetul cu aromă de lămâie și lasă-l să acționeze peste noapte; oțetul aromat va elimina multe bacterii și va elimina mirosurile grele de ceapă sau de pește.

Sursa – libertateapentrufemei.ro, am press

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.