Fructul plin de antioxidanți și are de 20 de ori mai multă vitamina C decât sucul de portocale
Agrisa Indiana apartine grupului cu cele mai faimoase plante din medicina.
Pentru mai bine de 500 de ani, indienii au folosit acest fruct miraculos. Ajuta la imbunatatirea sistemului imunitar si are proprietati de reintinerire a organismului.
Este de culoare galbena sau verde si poate ajunge pana la 18 metrii.
Aceata planta nu este utilizata doar de indieni, ci si de popoarele din intreaga lume, avand un gust dulce-acrisor, piperat si amar in acelasi timp.
1 agrisa= 20 de portocale
Daca masuram 100 g de agrise proaspete, reprezinta echivalentul a 470-680 mg de vitamina C. Oamenii de stiinta au demonstrat faptul ca acest fruct este cel mai puternic antioxidant din lume.
Cu totii stim de ce vitamina C este atat de importanta. Ajuta la indepartarea radicalilor liberi, intareste sistemul osos, sistemul imunitar, curata vasele de sange si produce leucocite.
Acest fruct nu contine doar vitamina C, in el se gasesc si flavonoide, tanin si minerale. Agrisa ajuta si la eliberarea de tuse, va scapa de durerile de gat si de alte probleme respiratorii, inclusiv astm si bronsita.
Ajuta la tratarea cancerului
Antioxidantii joaca un rol extraordinar cand vine vorba de cancer. Pot ajuta la prevenirea aparitiei acestuia si pot reduce inflamatiile si distrugerile celulare.
Lupta impotriva diabetului
Sustine buna functionare a ficatului, pancreasului, reduce balonarea si durerea. Un consum regulat de agrise, poate reduce nivelul zaharului din sange (in cazul persoanelor cu diabet, mai ales aceia cu grad 2), echilibreaza secretia de insulina.
Citește mai departe AICI