Gabriela Firea: Transportul cu RATB ar putea fi gratuit

gabriela firea


Noul primar Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marţi seară, la B1 Tv, că va face totul pentru ca transportul public de suprafață din București să fie gratuit.

Advertisement

Invitată la B1 Tv, Gabriela Firea a făcut a declarat că s-a analizat opțiunea ca RATB să fie gratuit, și că este realizabilă din punct de vedere economic, relatează capital.ro.

Advertisement

””Unul dintre primele proiecte pe care le voi depune se refera la restructurarea, redresarea RATB. Exista un plan economic care poate fi aplicat, prin care transportul public sa fie gratuit. Vrem sa incurajam calatoriile cu transportul public, ca sa lasam masina acasa si sa nu mai fie traficul atat de sufocant. Am vorbit cu specialiști și am făcut un calcul de oportunitate și am decis că se poate face. E vorba doar despre RATB, nu și metroul, acesta aparține de Ministerul Transporturilor. E un plan economic ce poate fi aplicat”.

Proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania, a mai spus primarul Capitalei.


Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.