Gesturi ȘOCANTE! Românii îşi vând organele interne pentru a scăpa de datorii

donare

Un rinichi poate fi cumpărat cu 25.000 de euro în vreme ce un lob de ficat costă 40.000 de euro. Anual, în România se fac 250 de transplante de rinichi şi 50 de ficat.
Disperaţi, românii ajung să-şi vândă organele la mica publicitatePiaţa rinichilor şi a lobilor de ficat vânduţi ilegal pe net se dezvoltă pe zi ce trece.

Advertisement

Români îşi vând organele la mica publicitate virtuală cu 25.000 până la 40.000 de euro bucata. Oamenii apelelază la astfel de gesturi pentru pentru a scăpa de datorii.

Advertisement

Potrivit legii, vânzătorii şi cumpărătorii de organe riscă să stea după gratii între 3 şi 5 ani.

„Vreau 25.000 de euro. Nu fumez, nu consum alcool. Doar cafea. Am o datorie la cineva. I-am girat locuinţa şi individul nu renunţă. Îmi trebuie un credit să achit datoria. Nu am altă posibilitate. Am 38 de ani”, a declarat o femeie din Timişoara dispusă să-şi vândă pentru bani un rinichi.

La astfel de gesturi apelează şi studenţii.

„25.000 de euro este ultimul preţ. Sper să mă descurc cu celălalt rinichi care îmi rămâne. Mai am un coleg care şi-a vândut rinichiul”, a spus studentul din Iaşi.

La vremuri de criză, pe lângă vânzătorii de rinichi au apărut şi cei de ficat.

Does it matter where it comes from if it helps you out?

Transplant organe

„Am o datorie la cineva. I-am girat locuinţa şi individul nu renunţă. Îmi trebuie un credit să achit datoria. Nu am altă posibilitate”
O femeie din Timişoara”40.000 de euro este ultimul preţ. Dacă vreţi, vă aduc analize. Eu ştiu că sunt sănătos. Am o problemă în familie, tot de sănătate şi de-aia fac sacrificiul ăsta”, a declarat un bărbat care vrea să-şi ajute fiica de 19 ani. Tânăra a suferit un accident şi are nevoie să i se facă operaţie estetică. Omul s-a şi interesat de consecinţe.

„Da, o să mă descurc numai cu jumătate. M-am interesat. Fără excese, mâncarea fiartă, fructe..”, a mai spus bărbatul.

Anual, în România se fac 250 de transplanturi de rinichi şi 50 de ficat, scrie realitatea.net. Ele reprezintă 10 respectiv 20% din solicitări.

„România are una dintre cele mai drastice legislaţii în domeniul transplantului. Pentru că atunci când discutăm de transplantul de la un donator viu, acesta nu se poate realiza până când perechea donator- primitor nu trece prin evaluarea unei comisii de etică. Toţi aceşti vânzători de organe, până la urmă, n-ar trebui să poată să treacă de comisiile de etică”, a declarat Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, Dan Luscalov.

sursa: luptapentruortodoxie.blogspot.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.