Harta lui Bauche arată că Antarctica era un continent vast, fără gheaţă, cu râuri și multă verdeață

Harta lui Finaeus a fost descoperită în Biblioteca Congresului de la Washington în anul 1960, de Charles Hapgood. Aceasta a fost desenată de către Oronteus Finaeus în anul 1531. Ca și în cazul hărții Piri Reis, Antarctica este un continent vast, fără gheaţă, cu râuri și multă verdeață.

Advertisement

A fost publicată în 1737

Advertisement

O altă hartă interesantă este cea desenată de Phillipe Bauche, un geograf francez din secolul al XVIII-lea. Harta lui Bauche a fost publicată în 1737 și Antarctica făcea parte din continentele lumii, iar asta cu mult timp înainte să fie descoperită. Și de această dată continentul alb este prezentat fără gheață, cu diverse ape curgătoare și forme geografice. Interesant este faptul că Antarctica este cartografiată precum două teritorii  care sunt despărțite între ele de un fluviu imens. Geograful francez susținea că a desenat harta după alte hărți mai vechi pe care le-a găsit întâmplător. Acest fapt nu poate decât să demonstreze că, în trecutul îndepărtat, Antarctica a fost un continent înfloritor cu foarte multă vegetație, unde diverse forme de viață își duceau existența în liniște.

Antarctica – un ținut verde

Conform cercetătorilor, Antarctica a fost un continent verde, dar în urmă cu mai multe milenii. De aici putem să deducem că hărţile după care s-a inspirat Bauche aveau o vechime impresionantă și în același timp nu trebuie să ignorăm faptul că cineva le-a și desenat. Acest fapt incredibil certifică existența oamenilor (sau a altor forme de viață inteligente), care au trăit pe Terra în urmă cu câteva mii de ani. Dacă luăm în considerare asemănările celor trei hărţi, Piri Reis, Finaeus și Bauche, nu putem să ne întrebăm decât care este adevărata istorie a omenirii și de când au existat civilizații avansate pe Terra?

sursa: gorj-domino.comefemeride.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.