Imagini șocante! Autoritățile de la Varșovia vor să afle ADEVĂRUL privind catastrofa aviatică de la Smolensk

polish-man-ian-grushinski-012

Polonia nu renunţă la încercările de a afla adevărul privind catastrofa aviatică de la Smolensk, din 2010. La Cracovia, anchetatorii polonezi au recurs la un gest fără precedent: au deshumat rămăşiţele preşedintelui de la acea vreme, Lech Kaczynski, şi ale soţiei acestuia, Maria.

Advertisement

Autoritățile speră ca până la sfârşitul lui 2017 să deshumeze alte 83 de victime. Până în prezent, nu au obţinut acceptul tuturor familiilor.

Advertisement

Investigatorii vor astfel să afle dacă rămăşiţele umane prezintă urme de explozibil. În spatele noii anchete se află Jaroslaw Kaczyznski, fratele geamăn al fostului preşedinte şi liderul actualului partid aflat la guvernare. El este unul dintre polonezii care cred că la Smolensk nu a fost vorba de un accident şi că tragedia ar fi fost provocată de Rusia. Un recent sondaj arată că doar 10% dintre polonezi sunt de acord cu deshumarea victimelor pentru continuarea anchetei, anunță Digi 24.

Pe 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 din cadrul Regimentului 36 al Aviației Speciale poloneze s-a prăbușit în apropierea aeroportului din Smolensk, Rusia.

În accident au murit toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri victai echipajului. În aeronavă se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai Parlamentului, comandanți ai Forțelor Armate și alți demnitari polonezi. Toţi urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

Ancheta autorităţilor din Rusia a ajuns la concluzia că avionul s-a prăbuşit din cauza condiţiilor meteo nefavorabile – ceaţă foarte deasă – şi a faptului că pilotul nu a urmat instrucţiunile turnului de control.

Pe youtube se află această înregistrare postată de un cetățean rus. 

sursa: stiripesurse.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.