În SUA poți fi dat în judecată pentru sărbătorirea Crăciunului…

povestea-lui-mos-craciun-2

Statele Unite reușesc din an în să transforme Crăciunul doar într-o afacere, într-un maraton al magazinelor și vitrinelor împodobite cu fel de fel de produse destinate sărbătorii lumii creștine.

Advertisement

Însa anul acesta, așa zisul Război de Crăciun a început mult prea devreme, un fenomen observat, analizat și criticat de o parte a presei americane. Nici nu s-a ajuns la sărbătoarea vrăjitoarelor (Halloween – 31 octombrie) și centrele comerciale de toate felurile au adus deja pe rafturi produsele de Crăciun.

Advertisement

„Ei bine, este doar luna octombrie, dar războiul de Crăciun este deja în plină desfășurare„, declara reporterul Heather Nauert de la Fox News, într-un articol postat de Media Matters.

Declarația a venit după ce liceul Concord High School din Elkhart din statul Indiana, a fost dat în judecată de către Freedom From Religion Foundation și American Civil Liberties Union, din cauza scenei nașterii lui Iisus pe care elevii liceului o vor prezenta (ca în fiecare an) la serbarea de Crăciun! Iată că americanii, țara tuturor posibilităților, nu sunt chiar așa de liberi și deschiși tuturor ideilor si credințelor pe cât se crede! Acest subiect al nașterii lui Iisus si reprezentarea imaginii bine cunoscute în lumea creștină (a pruncului în iesle), fie ea doar prin folosirea unor statuete, sau o piesă de teatru pentru copii, devine motiv de mers la tribunal! Nu este pentru prima dată când astfel de procese ocupă timpul cetățenilor americani. Cel mai des, acest fenomen este întâlnit în instuții, fie de stat fie particulare, în care se amenajează brazi de Crăciun… iscând observații critice și neplăceri din partea celor care nu sărbătoresc Crăciunul.

Cu toate acestea, magazinele sunt deja pline cu tot ce vrei și ce nu vrei pentru perioada sărbătorilor din Decembrie. Dar despre aceste produse care invadează orașele, nu se plânge nimeni și nici nu se merge la tribunal, pentru că dau bine la cifra de afaceri și la lista de cumpărături! Semnificația religioasă a sărbătorii se pierde din an în an, devenind, ca și celelalte sărbători, doar a acțiune comercială, cea mai bună metodă de a îndepărta adevăratele semnificații religioase. Ba mai mult, o cale perfectă de a le amesteca și de a-i face pe alții să se ridice împotriva lor.

autor: Mădălina Corina Diaconu

sursa: cunoastelumea.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.