Incredibil! O melodie de la formaţia Bee Gees îi salvează pe bolnavii de atac de cord

gibbs_2225146b

Hit-ul trupei Bee Gees, “Stayin’ Alive”, are un ritm ideal de urmat dacă sunteţi nevoiţi să resuscitaţi o persoană care a suferit un atac de cord, spun specialiştii în medicină din SUA. Potrivit specialiştilor, piesa are un ritm de 103 bătăi pe minut, foarte apropiat de ritmul recomandat pentru resuscitari de acest tip, care este de o sută de compresii pe minut, iar o resuscitare efectuată corect poate tripla şansele de supravieţuire ale victimei, transmite BBC.

Advertisement

Studiul a fost făcut la Colegiul de Medicină al Universităţii din Illinois, unde 15 doctori şi studenţi au efectuat manevre de resuscitare pe manechine, în timp ce ascultau piesa “Stayin’ Alive”.

Advertisement

bee-gees-cpr

“Melodia i-a ghidat şi i-a motivat să păstreze ritmul, ceea ce este foarte important”, a precizat David Matlock, profesor al Universităţii din Illinois. După cinci săptămâni, ei au încercat să efectueze aceleaşi manevre, de data aceasta fără ajutorul muzicii, însă încercând să se gândească la melodie. Numărul mediu de compresii efectuate a fost de 109 la prima încercare şi de 113 la cea de-a doua, mai multe decât este recomandat.

Dr. Matlock precizează că este de preferat că numărul compresiilor să fie mai mare decât media recomandată, decât să fie mai mic.

sursa: lovendal.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.