Inundațiile au închis cel mai mare muzeu din lume! De azi, Luvru, nu poate fi vizitat

media_146495853109731200

Foto: europe1.fr

În urma ploilor și inundațiilor din ultimele zile în Franța, angajații muzeului Luvru s-au mobilizat pentru a proteja operele de artă. Astfel, accesul vizitatorilor va fi interzis, iar personalul va muta piesele din din zonele predispuse la inundații la etajele superioare, scrie europe1.fr.

Muzeul Luvru a pus în acțiune un plan propriu de acțiune, definit încă în 2002, relatează realitatea.md.

Advertisement

Planul de Prevenire a riscului de inundații constă în efectuarea observațiilor asupra nivelului râului Sena, crearea posibilitățor de mutare a operelor la etajele superioare, instruirea și mobilizarea personalului. De asemenea, acesta presupune instalarea dispozitivelor de pompare a apei în subsoluri și un proiect de mutare a obiectelor de artă la Lievin, într-o clădire aflată la câteva sute de metri de Luvru.

Advertisement

Muzeul Luvru, din Paris, este cel mai vizitat muzeu din lume, cu aproximativ 9 milioane de vizitatori pe an. Acesta a fost fondat în 1793 și este cunoscut pentru „Gioconda” lui Leonardo da Vinci, „Venus din Milo” și alte opere celebre.

Un alt muzeu din Paris, deasemenea situat de-a lungul Senei, Muzeul Orsay, și-a anulat joi activitatea și se închide astăzi, pentru a-și stabili planul de protecție.

Realitatea.me menționează că, în ultimile zile, în Franța au avut loc ploi abundente, nivelul râului Sena a crescut cu mai mult de 4 metri, iar din cauza inundațiilor circa 21.700 de case au rămas fără electricitate.

Preşedintele Francois Hollande a declarat joi stare de catastrofă naturală în zonele afectate de inundații. Meteorologii au anunțat pentru astăzi cod portocaliu și pericol de inundații.

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.