Israelul a TRĂDAT! A dat Rusiei tehnologii militare din SUA

obama-cu-israel

Statele Unite au cerut explicaţii Israelului după ce premierul rus Dmitri Medvedev a primit cadou, în timpul recentei sale vizite în această ţară, o dronă ce ar putea oferi Rusiei acces la tehnologii americane, scrie joi cotidianul israelian Haaretz, citat de agenţia EFE.

Advertisement

Ambasada SUA în Israel aşteaptă acum să primească din partea autorităţilor israeliene detalii pentru a vedea dacă respectiva dronă are componente americane.

Advertisement

Investigaţia iniţială a Washingtonului relevă că pe acel dispozitiv era montată o cameră de luat vederi ce conţine o tehnologie pentru care Israelul are nevoie de acordul prealabil al SUA în cazul unui export. Dar israelienii susţin că au avut grijă ca, înainte de a preda drona, să-i scoată acea cameră, însă este posibil ca pe aparatul oferit Rusiei să fie montate şi alte componente sensibile.

Premierul Medvedev a efectuat săptămâna trecută o vizită în Israel, pentru a marca 25 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre această ţară şi Rusia. Programul său a inclus şi o vizită la un centru tehnologic, unde printre produsele ce i-au fost prezentate s-a numărat şi o dronă destinată agriculturii. Gazdele sale l-au întrebat dacă ar dori acest aparat, iar premierul rus a răspuns afirmativ şi în final a primit drona cadou, informează agerpres.ro.

sursa: stiripesurse.ro

Advertisement
loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.